Gjest Gjest Skrevet 13. mai 2008 #1 Skrevet 13. mai 2008 Har noen prøvd denne oppskriften? Hvordan ble brødene? Jeg har aldri bakt brød med så mye havregryn i og lurer på om det virkelig kan gå bra. Hvilke havregryn bør jeg forresten bruke? De små eller de store? Grovbrød med havregryn 1 1/2 l vann 50 g gjær 1 ts salt 10 dl hvetemel sammalt, grov 5 dl rugmel 15 dl havregryn 5 dl hvetemel siktet Slik gjør du: Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland inn salt, mel og havregryn, og elt deigen til den blir smidig og glatt. La deigen stå og heve til dobbel størrelse, ca. 1/2 time. Del deigen i to-tre emner. Bak dem ut til avlange brød og legg dem i bakeformer. Etterhev brødene under håndkle på et lunt sted i ca. 30 minutter. Pensle brødene med vann og stek dem på nederste rille i ovnen på 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl dem på en rist. Kcal per 30 g 55 Kcal per 100 g 175
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå