Gå til innhold

Grete Roedes brød med havregryn


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Har noen prøvd denne oppskriften? Hvordan ble brødene? Jeg har aldri bakt brød med så mye havregryn i og lurer på om det virkelig kan gå bra.

Hvilke havregryn bør jeg forresten bruke? De små eller de store?

Grovbrød med havregryn

1 1/2 l vann

50 g gjær

1 ts salt

10 dl hvetemel sammalt, grov

5 dl rugmel

15 dl havregryn

5 dl hvetemel siktet

Slik gjør du:

Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland inn salt, mel og havregryn, og elt deigen til den blir smidig og glatt. La deigen stå og heve til dobbel størrelse, ca. 1/2 time.

Del deigen i to-tre emner. Bak dem ut til avlange brød og legg dem i bakeformer.

Etterhev brødene under håndkle på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Pensle brødene med vann og stek dem på nederste rille i ovnen på 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl dem på en rist.

Kcal per 30 g 55

Kcal per 100 g 175

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...