Gjest Fårikkeloggetmeginnmosen Skrevet 14. mai 2003 #1 Del Skrevet 14. mai 2003 Heisann alle sammen! Jeg har vært i selskap hvor jeg fikk servert den beste kaken/desserten jeg noen gang har smakt. De kalte den flykræsj! Det var marengs-bunn med frukt og vaniljekrem... Noe som har oppskriften???? Thanks... Mosen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 14. mai 2003 #2 Del Skrevet 14. mai 2003 Aldri hørt om flykræsj i andre sammenhenger enn som pålegg av makrell Kanskje det var en Pavlova variant???? Søk på nettet så finner du sikkert en oppskrift. Vet at også Nigelle Lawson har laget Pavlova i et av sine programmer. Eller så kan du kanskje ta en telefon til de du var i selskap hos? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 14. mai 2003 #3 Del Skrevet 14. mai 2003 Sluuurp!!!! Hørtes utrolig godt ut! Har ingen oppskrift, men marengsbunn, frukt og vaniljekrem? Vel....det går jo ann og prøve seg frem på egen hånd hjemme...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 15. mai 2003 #4 Del Skrevet 15. mai 2003 Når jeg skal ha kaffebesøk og vet at jeg ikke får tid til å bake noe, kjøper jeg en stor marengsbunn. Så tar jeg en boks fruktcoctail og siler av saften før jeg fordeler den over bunnen. Til slutt dekker jeg dette med pisket kremfløte. Nam-nam - gjør alltid lykke. Kan også lages med bananskiver og bringebærsyltetøy under kremen, og kan tenke meg at en variasjon med vaniljekrem også er er mulig - det er vel bare fantasien som setter grenser?? Om dette ikke ble riktig - så kanskje det gjør nytten??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Snuppeliten Skrevet 15. mai 2003 #5 Del Skrevet 15. mai 2003 Ååååå flykræsjkake er bare verdens beste!!! Gjør alltid STOR suksess Husker ikke oppskriften på marengsbunnen i hodet, men det finner du muligens ut av selv? Vanlig marengsbunn, litt sånn god og seig i midten *slurp* Lager den gankse stor, legger den utover en langpanne lissom.... Pisk krem av to bokser fløte, bland 3/4 med en pakke vaniljekrem (la det være igjen litt vaniljekrem til pynt) og fruktbiter (jeg bruker epler, pærer, bananer og to bokser ananas). Bre over marengsbunnen, så den 'rene' kremen over dette igjen. Pynt med blå druer (i to, ta ut sten), skiver av kiwi og 'kuler' med vaniljekrem.... NÅ vet jeg hva jeg skal servere 17.mai!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flua Skrevet 15. mai 2003 #6 Del Skrevet 15. mai 2003 Snuppeliten; når du sier "bre over marengsbunnen", mener du sånn som en gjør med kvæfjordkake eller? Sånn at det blir en halv langpanneformstørrelse? Du steker marengsbunnen først, ikke sant? Eller...... :oops: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Snuppeliten Skrevet 16. mai 2003 #7 Del Skrevet 16. mai 2003 Steker marengsbunnen først ja Flua Og avkjøler selvfølgelig, så den er helt kald (steker gjerne dagen i forveien i og med at oppskriften jeg bruker skal stå i ovnen i tre timer....) Størrelsen på bunnen avhenger av hva slags oppskrift du har, men fyllmengden min passer til en tilnærmet 'stor pizza-str' Lager bunnen rund rett på bakepapir. Håper du skjønner hva jeg mener...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå