MAcy Skrevet 6. mai 2008 #1 Skrevet 6. mai 2008 Hei. Var i konfirmasjon i helga og da smakte jeg ei nydelig ostekake med rødt gelelokk. Lager selv ei ostekake men likte den med det røde lokket utrolig godt og kunne da tenkt meg oppskriften på den. Noen som vil dele?? Er også klar for å prøve ut noen flere kaker så tar gjerne i mot oppskrifter Vår/sommer når man kan sitte ute og nyte god mat i god vær er fantastisk
Gjest Gjest Skrevet 10. mai 2008 #2 Skrevet 10. mai 2008 Jeg bruker ofte denne oppskriften og er fornøyd med den: Ostekake: Kakebunn: 1pk havrekjeks (f.eks kornmo) 125g smør Havrekjeks smuldres godt. Smelt deretter smøret og bland det med kjeksen. Pakk dette godt sammen i bunnen av en kakeform slik at bunnen blir kompakt. Fyll: 1pk gele 1pk Philadelphia ost original 3dl rømme 3dl kremfløte 125g melis 1ts vaniljesukker Lag geleen som anvist på pakken, men bruk halv mengde vann (ca 2,5dl) Jeg pleier å bruke bringebærgele, men det kan man jo variere. Avkjøl geleblandingen. Kremfløte piskes til forholdsvis stiv krem. Bland deretter ingrediensene sammen i rekkefølge: philadelphiaost, rømme, krem, gele, melis og vaniljesukker. Blandingen skal ha en jevn farge - lyserosa hvis du bruker bringebærgele. Hell ost- og geleblandingen over kjeksbunnen i formen og la den stivne i ca 8 timer før du har på gelelokk. Gelelokk: Lag gele som anvist på pakken, men bruk kun 3,5dl vann. La geleen avkjøle seg og hell den deretter over kaken som lokk - la den stivne i noen timer. Pynt med frukt hvis du vil. Lykke til!
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 11. mai 2008 #4 Skrevet 11. mai 2008 Én pakke til fyllet og én pakke til lokket Så tilsammen 2 pakker
MAcy Skrevet 11. mai 2008 Forfatter #5 Skrevet 11. mai 2008 Tusen takk for oppskriften den skal vi prøve. Fant en oppskrift på Tine som jeg laget i helga men ble ikke helt fornøyd med den. Der skulle man steke bunnen i 10-15 min, gjør du det med din oppskrift???
Saeria Skrevet 11. mai 2008 #6 Skrevet 11. mai 2008 Arkanas ostekake med rips og bringebær er nydelig. JEg bruker å lage den med lokk i stedet for klatter: Ostekake med rips og bringebær 250 g søte kjeks 90 g smeltet smør 12 gelatinplater 500 g kremost ca 1 dl sitronsaft 125 g sukker ca 3 dl vispet kremfløte 250 g frosne rips og bringebær 2 ss sukker, ekstra Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og sil blandingen. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv, eller la det bare være to separate lag. Sett kaldt 4 timer.
Gjest Gjest Skrevet 11. mai 2008 #7 Skrevet 11. mai 2008 Nei, bunnen skal ikke stekes i min oppskrift. Men det kan kanskje være en idé å sette den kaldt litt (sånn som i innlegget over), men ikke noe "must" tror jeg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå