Gå til innhold

pussing av parket


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Er det noen her som har pusset parkett selv ?

Vi har kjøpt hus og før vi flytter inn skal vi pusse parketten. Hørt at man kan leie en pussemaskin til dette. Men bør man ha folk til å gjøre det også eller er det lett å gjøre det selv ?

Takker på forhånd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det går fint ann å pusse parket selv, men det er veldig fysisk tungt, og bør helst finne noen med litt kunnskap som du kan få hjelp av om det skal bli bra. Er du perfeksjonist så få fag folk til å gjøre det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fysisk tungt, og man må ha litt "føling med" hvordan treverk oppfører seg ved grov- og fin-pussing.

Min erfaring er at det er spesiellt vrient å få det "perfekt" langs vegger og i hjørner. Til dette bruker man en egen, mye mindre maskin (rondell) som det krever håndlag å få godt resultat med. De første forsøkene har det lett for å bli litt "tjo og hei" (groper) som så må pusses ned, og som lager en ujevn overflate på gulvet. I tilegg har denne rondellen (rund skive) en viss diameter, som gjør at den ikke når helt inn i krokene. Her må det pusses for hånd for å få det perfekt. 12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Spørsmålet er om du kun trenger å slipe av lakken, eller om det så mye hakk at du faktisk trenger å slipe ned

1-3 mm på parketten. Førstnevnte er greit å gjøre selv, sistnevnte er litt mer vanskelig. Vi slipte ned parketten selv med leid maskin, hadde aldri gjort det før, og resultatet ble deretter. Det ble litt ujevnheter, som synes godt i sollys. Men det ble bedre enn det var før. Å leie folk til å slipe det var ikke aktuelt, for det var dyrt, ikke så langt unna å kjøpe ny parkett, faktisk. Så nå har vi ihvertfall lettstelt nylakket parkett.

Uansett hva du velger: Lykke til!

Anita

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har kommet en ny type slipemaskiner som er enklere i bruk i forhold til den gamle typen. Den gamle typen er båndsliperaktig, noe som betydde at det var vanskelig å komme til noen steder samtidig som en lett slipte for mye på visse punkter (i det du stoppet opp maskinen, f.eks.).

Den nye typen slipemaskin består av 3 skiver som roterer, noe som gjør det mye lettere få pent. Vet dessverre ikke hva denne typen heter, men det kan du jo forhøre deg om hos et utleiefirma.12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...