Gjest Bloom Skrevet 4. mai 2008 #1 Skrevet 4. mai 2008 Spørsmålet ligger vel litt i emnetittelen, men jeg har prøvd å lage oreokake noen ganger nå- alle vellykket. Men jeg vil gjerne ha den over fra springform"fatet" til et vanlig fat. Hvordan gjør det, og holder kaka pen? Har prøvd med bakepapir under, og bare klipt og hatt på fat, men er ikke helt fornøyd.. Er det noe smart triks for dette som jeg bare ikke skjønner???
♥Mirella♥ Skrevet 4. mai 2008 #2 Skrevet 4. mai 2008 Jeg er ingen kakeekspert, så jeg tror ikke jeg kan hjelpe deg.. men jeg ble veldig nysgjerrig på om det er oreokake som den på peppes og i så fall hvor du fant oppskriften? Har lett i årevis.. Jeg pleier å bruke bakepapir og legge kaka med bakepapir under, på et nytt kakefat, og så fjerne bakepapiret derfra mens jeg hjelper til med en kakespade/stekespade el.l.. Det pleier å funke på brownieskake, men finnes sikkert bedre løsninger..er som sagt ingen ekspert..
Gjest Bloom Skrevet 4. mai 2008 #3 Skrevet 4. mai 2008 Takk for svar! Kanskje det ikke er noe annen måte å gjøre det på da.. For denne kaken er liksom ikke så stiv som brownies, men får bare prøve. Skal lage den til en konfirmasjon, så derfor er det greit at den ser litt ok ut.. Har ikke smakt den på peppes så vet ikke hvordan den er, men denne her pleier hvertfall å være en slager.. Her er oppskriften jeg pleier å bruke.. http://www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=7169
♥Mirella♥ Skrevet 4. mai 2008 #4 Skrevet 4. mai 2008 Ja, denne har jeg laget et par ganger, og sleit med det samme! Første gangen greide jeg det med stekespade, men da hadde jeg pakka bunnen så hardt at den var steinhard, vanskelig å spise med skje, burde hatt biffkniv Gangen etter pakka jeg bunnen løsere, men da smuldra den bare opp. Men denne kaken skal jo ikke i ovnen, bare i kjøleskapet... går det an å sette formen rett på fatet du skal bruke, og ikke bruke "springformfatet"? Bare en idé, aner ikke om det vil funke..
Bokormen Skrevet 4. mai 2008 #5 Skrevet 4. mai 2008 Ja, denne har jeg laget et par ganger, og sleit med det samme! Første gangen greide jeg det med stekespade, men da hadde jeg pakka bunnen så hardt at den var steinhard, vanskelig å spise med skje, burde hatt biffkniv Gangen etter pakka jeg bunnen løsere, men da smuldra den bare opp. Men denne kaken skal jo ikke i ovnen, bare i kjøleskapet... går det an å sette formen rett på fatet du skal bruke, og ikke bruke "springformfatet"? Bare en idé, aner ikke om det vil funke.. I en av oppskriftene på detsoteliv.no står akkurat det, at det er lurest å bare sette springforma på et vanlig serveringsfat og lage kaka der
Pasjonsblomst Skrevet 4. mai 2008 #6 Skrevet 4. mai 2008 har dessverre ingen tips her.. Men lurer på en ting: smaker oreokake lik som oreokjeksene? For de synes jeg nemlig var litt kjedelige.. men liker jo sjokolade da, og det høres ut som en spennende kake. Er den supergod?
♥Mirella♥ Skrevet 4. mai 2008 #7 Skrevet 4. mai 2008 (endret) I en av oppskriftene på detsoteliv.no står akkurat det, at det er lurest å bare sette springforma på et vanlig serveringsfat og lage kaka der Ser man det, da funker det da! har dessverre ingen tips her.. Men lurer på en ting: smaker oreokake lik som oreokjeksene? For de synes jeg nemlig var litt kjedelige.. men liker jo sjokolade da, og det høres ut som en spennende kake. Er den supergod? Det er ikke kjeksene, men kremen med kremost og melis, som gjør kaken så nydelig etter min smak. Jeg liker ikke sjokolademouse, så jeg pleier å lage brownieskake og fylle den, samt dekke hele kaken, med denne kremen. Putter noen knuste oreo kjeks i fyllet, og som pynt på toppen. Supergodt, og det nærmeste jeg har kommet peppesvarianten. Endret 4. mai 2008 av Tez
Gjest Bloom Skrevet 4. mai 2008 #8 Skrevet 4. mai 2008 I en av oppskriftene på detsoteliv.no står akkurat det, at det er lurest å bare sette springforma på et vanlig serveringsfat og lage kaka der Så klart!! Kjempe smart! Tusen takk Forresten til deg som spurte om oreokjeks smaker som oreokake: NEI.. Kaken er myyye bedre, absolutt verd å prøve!
Bokormen Skrevet 4. mai 2008 #9 Skrevet 4. mai 2008 Så klart!! Kjempe smart! Tusen takk Forresten til deg som spurte om oreokjeks smaker som oreokake: NEI.. Kaken er myyye bedre, absolutt verd å prøve! Bare hyggelig Forøvrig kan jeg jo anbefale Porsgrunn Porseleens kakeform, som både er serveringsbrett i hvittporselen og kakeform, som både kan stekes i og fryses ned. Gjør alt så mye enklere
Gjest Bloom Skrevet 4. mai 2008 #10 Skrevet 4. mai 2008 Bare hyggelig Forøvrig kan jeg jo anbefale Porsgrunn Porseleens kakeform, som både er serveringsbrett i hvittporselen og kakeform, som både kan stekes i og fryses ned. Gjør alt så mye enklere Wow den var kjempe smart! Den skal jeg skaffe meg til neste gang jeg skal steke noe.. Ikke var den så dyr heller. Oreokaka trengs jo ikke stekes-derfor blir den også alltid perfekt
Bokormen Skrevet 4. mai 2008 #11 Skrevet 4. mai 2008 Wow den var kjempe smart! Den skal jeg skaffe meg til neste gang jeg skal steke noe.. Ikke var den så dyr heller. Oreokaka trengs jo ikke stekes-derfor blir den også alltid perfekt Jeg har akkurat lagd en Suksessterte (mandelbunn med gul eggekrem) og brukte da porsgrunn-forma mi. Satt bare plastlokket over når den var ferdig, og satt den i fryseren. Så er det bare å ta den opp når den skal serveres, ta av lokk og selve kakeformen, så er det bare å vente til den tiner Utrolig praktisk, feks med iskaker også.
Gjest Bloom Skrevet 4. mai 2008 #12 Skrevet 4. mai 2008 Ja den høres utrolig bra ut.. Ble akkurat nr 1 på min ønskeliste! :D
Gjest Gjest Skrevet 4. mai 2008 #13 Skrevet 4. mai 2008 lurt å lage slike kaker rett på kakefatet ja:) et dumt spm; men er denne kaken glutenfri???
Gjest Bloom Skrevet 5. mai 2008 #14 Skrevet 5. mai 2008 Tilsetter jo ikke noe mel e.l. ekstra i kaka, så hvis det er, er det evnt i kjeksen.. Men det er jeg ikke sikker på, men står sikkert på pakka i butikken- hvis ikke noen andre vet det da?
MAcy Skrevet 6. mai 2008 #15 Skrevet 6. mai 2008 Kaka høres god ut, men hva er Oreo Cookies?? Bilde?? Og Bake-it-easy forma for porsgunn ble kjopt inn i forrige uke pga jeg skulle bake kake til en konfirmasjon. Betalte 399 og er godt fornøyd med at den kan stekes,fryses og alt på et fat. Eneste mini minuset er at kokket ikke sitter ordentlig på. Men forma er genial !!!
Gjest Bloom Skrevet 6. mai 2008 #16 Skrevet 6. mai 2008 http://images.calorieking.com.au/branding/...ionsense/36.jpg Sånn ser de ut.. Så bare knuses dem og brukes som bunn og has i kaka. Du burde prøve den, kjeempe god Og enkel.. Ja jeg må nok kjøpe meg den formen! :-) Men følger det med lokk da eller?
Bokormen Skrevet 6. mai 2008 #17 Skrevet 6. mai 2008 http://images.calorieking.com.au/branding/...ionsense/36.jpg Sånn ser de ut.. Så bare knuses dem og brukes som bunn og has i kaka. Du burde prøve den, kjeempe god Og enkel.. Ja jeg må nok kjøpe meg den formen! :-) Men følger det med lokk da eller? Det følger med lokk, men dette er løst og sitter ikke fast, desverre. Hadde vært kjekt med et lokk som satt fast og som man feks kunne bære i vha en hank.
Gjest Bloom Skrevet 6. mai 2008 #18 Skrevet 6. mai 2008 Okei.. Det er jo litt dumt da. Men den er vel så fin ellers, at det er en liten bagatell..?
Bokormen Skrevet 6. mai 2008 #19 Skrevet 6. mai 2008 Okei.. Det er jo litt dumt da. Men den er vel så fin ellers, at det er en liten bagatell..? Ja, det har igrunn aldri bekymret meg, for jeg vet jo om at det er løst, og om jeg skal frakte den bærer jeg bare under
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå