Gjest Pax Skrevet 3. mai 2008 #1 Skrevet 3. mai 2008 Ok Brennesle Div bær Sopp Sisselrot Løvetann Bjørkeblader Nøtter Kløver Flere planter som det er lett å finne?
Gjest Eurydike Skrevet 3. mai 2008 #2 Skrevet 3. mai 2008 Skvallerkål, hageeierens mest (?) forhatte ugress. Kan brukes som spinat, visstnok (jeg har ikke prøvd). Men merket meg at det inngikk som råvare i pulverheksas siste ukemeny. Ellers er jo ramsløk en skattet vill matplante med sesong nå i mai enkelte steder i Sør-Norge. Men om den er lett å finne, vet jeg ikke. Fant en artikkel her.
absinthia Skrevet 3. mai 2008 #3 Skrevet 3. mai 2008 Gjetertaske (smaker som ruccolasalat) Einer Kvann Nye skudd på gran Kvae fra gran Bjørkeblader og saft Bringebærblader Kung (oregano) Mjødurt Løvetann Ryllikblader Karve Valurt Marikåpe Burot (som fyll i stekt gås..og kan sikkert brukes til andre ting også) Vassarve Lind (blomster) Engsyre Rosenrot Nyperoser Reinfann Legevendelrot Gullris Salturt Furubark Ulike typer lav ...og så kommer jeg ikke på flere som ikke allerede er nevnt.
Gjest Gjest Skrevet 4. mai 2008 #4 Skrevet 4. mai 2008 Rota på geitrams kan spises. Sisselrot. (Skvallerkål synes jeg forresten var en skuffelse å spise... brennesle derimot er godt)
absinthia Skrevet 4. mai 2008 #5 Skrevet 4. mai 2008 Ja.. bladene på geitrams kan også brukes til te, men blir best dersom de fermenteres på ca 40-45 grader. Og så kan man bruke både groblad og smalkjempe.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå