Gjest Eline80 Skrevet 2. mai 2008 #1 Skrevet 2. mai 2008 Hvis jeg lager deigen på morningen (brøddeig) og lar den stå til jeg kommer hjem fra jobb (9 timer) blir den ødelagt da? Det står i oppskriften 1,5-2 timers heving, men er det et minimum eller er det sånn at det er så lenge den skal heve, ikke mer og ikke mindre?
Kamikatze Skrevet 2. mai 2008 #2 Skrevet 2. mai 2008 (endret) Ja, og nei. Heves den for lenge blir deigen sur, og får en slags metallisk bismak. Men du kan selvsagt kaldheve. Da løser du gjæren i litt lunkent vann, men sper med kald væske, og setter deigen tildekket på et kjølig sted. Varmere enn i kjøleskap, men kaldere enn romtemperatur. Google på "kaldheving", så finner du sikkert mer om emnet. Men ikke bruk tørrgjær til dette. Den krever høyere starttemperatur. - Gidder du ikke google, kan du prøve å halvere gjærmengden, bruke kalde ingredienser, mindre sukker (næring for gjæren) og sette i kjøligste rommet. Eller hev ferdig før du drar på jobb, bearbeid deigen og lemt alt stekeovnsklart i frysern. Tin i tjue-tretti minutter før du setter det til steking. - Halvsteiking, kan jo også funke. Endret 2. mai 2008 av Kamikatze
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå