Gå til innhold

Blir en gjærdeig ødelagt av å stå for lenge til heving?


Anbefalte innlegg

Gjest Eline80
Skrevet

Hvis jeg lager deigen på morningen (brøddeig) og lar den stå til jeg kommer hjem fra jobb (9 timer) blir den ødelagt da? Det står i oppskriften 1,5-2 timers heving, men er det et minimum eller er det sånn at det er så lenge den skal heve, ikke mer og ikke mindre?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Ja, og nei. Heves den for lenge blir deigen sur, og får en slags metallisk bismak. Men du kan selvsagt kaldheve.

Da løser du gjæren i litt lunkent vann, men sper med kald væske, og setter deigen tildekket på et kjølig sted. Varmere enn i kjøleskap, men kaldere enn romtemperatur.

Google på "kaldheving", så finner du sikkert mer om emnet. Men ikke bruk tørrgjær til dette. Den krever høyere starttemperatur.

- Gidder du ikke google, kan du prøve å halvere gjærmengden, bruke kalde ingredienser, mindre sukker (næring for gjæren) og sette i kjøligste rommet.

Eller hev ferdig før du drar på jobb, bearbeid deigen og lemt alt stekeovnsklart i frysern. Tin i tjue-tretti minutter før du setter det til steking. - Halvsteiking, kan jo også funke.

Endret av Kamikatze
Gjest Eline80
Skrevet

Tusen takk for godt svar :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...