Gå til innhold

Lang heving av gjærbakst


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Skal sette en gjærdeig (boller) og reise ut. Deigen blir da stående noen timer. Leste i bakeboken min at ved 37 grader skal deigen bare heves i 30-40 min og etterheves i 20-30 min. Videre står det at dersom deigen skal heve lenge kan en redusere temperaturen på væsken når en blander deigen. Men hvor mye skal en redusere temperaturen?

Gjest Fjellsippa
Skrevet

Det spørs jo hvor mange timer du skal være borte, og hvor kaldt det er der du skal ha deigen stående.

Skrevet (endret)

Hvis jeg bruker fersk gjær så har jeg kald væske og hever deigen i kjøleskapet.

Da kan du ta den ut når du kommer hjem og sette bollen over varmt vann (eller et sted med varmekabler) så blir det fort gang i hevingen. (Nei, ikke fortgang, fort gang :ler: )

Endret av Brunhilde
Gjest Gjest
Skrevet

Takk for svar dere! :)

Når du kommer hjem skriver du. Er det f.eks etter en arbeidsdag?

Jeg tenkte meg å lage deigen før jeg drar på ut på en "søndagstur". Da må deigen stå i 4- 5 timer, før jeg kan trille ut bollene.

Kaldt vann: Mener du vann som kjennes kjølig ut mot hånden eller iskaldt?

Skrevet

Jeg bruker kaldt vann fra springen eller kald melk fra kjølekapet hvis deigen skal heve så lenge.

Den kan stå over natten, mens du er på jobb... Jeg gjør det med rundstykker hvis de skal være ferske til frokost, da lager jeg deig, triller ut (uten å heve) og setter i kjøleskapet. Tar dem ut og lar dem stå til ovnen blir varm. Veldig praktisk.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...