Gjest Gjest Skrevet 29. april 2008 #4 Skrevet 29. april 2008 Trendy tipper fort over i "sooo last year", men jeg vil mene: Kortreist, lokal, økologisk mat tilberedt enten tradisjonelt norsk eller med en "vri". Relativt autentisk mat - at man serverer retter som faktisk stammer fra et sted, ikke for mye fusion. Gode råvarer på hele linja - inkludert brødtilbehør. Enkle/rene smaker og retter? Ikke vet jeg, jeg bor på landet og sist jeg spiste på bra restaurant i byen kjøpte jeg kyllingfrikassé.
Gjest Zia Skrevet 29. april 2008 #5 Skrevet 29. april 2008 Trendy tipper fort over i "sooo last year", men jeg vil mene: Kortreist, lokal, økologisk mat tilberedt enten tradisjonelt norsk eller med en "vri". Relativt autentisk mat - at man serverer retter som faktisk stammer fra et sted, ikke for mye fusion. Gode råvarer på hele linja - inkludert brødtilbehør. Enkle/rene smaker og retter? Ikke vet jeg, jeg bor på landet og sist jeg spiste på bra restaurant i byen kjøpte jeg kyllingfrikassé. Jeg er helt enig med deg. Dette er i hvertfall hva man får inntrykk av er trendy dersom man ser på hva de toneangivende kokkene driver med for tida. Det hotteste av det hotte på restaurantfronten akkurat nå - det gjelder også for mange matentusiaster i resten av Europa, er dessuten Noma i København, som utelukkende baserer rettene sine på nordiske råvarer, og som fremelsker rene smaker.
Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #6 Skrevet 29. april 2008 Det hotteste av det hotte på restaurantfronten akkurat nå - det gjelder også for mange matentusiaster i resten av Europa, er dessuten Noma i København, som utelukkende baserer rettene sine på nordiske råvarer, og som fremelsker rene smaker. I kjølvannet av Noma-suksessen var visstnok islandsk skyr en av de hippeste råvarene i København i fjor. I år vet jeg sannelig ikke.
Gjest Frosk Skrevet 29. april 2008 #7 Skrevet 29. april 2008 Trendy tipper fort over i "sooo last year", men jeg vil mene: Kortreist, lokal, økologisk mat tilberedt enten tradisjonelt norsk eller med en "vri". Relativt autentisk mat - at man serverer retter som faktisk stammer fra et sted, ikke for mye fusion. Gode råvarer på hele linja - inkludert brødtilbehør. Enkle/rene smaker og retter? Enig. Og at økologisk er trendy, er jo veldig bra (Og er forresten uenig med den over her som skrev sushi, jeg ser i allefall ikke på sushi som spesielt trendy lenger. Uten at jeg egentlig bryr meg )
Gjest Zia Skrevet 29. april 2008 #8 Skrevet 29. april 2008 I kjølvannet av Noma-suksessen var visstnok islandsk skyr en av de hippeste råvarene i København i fjor. I år vet jeg sannelig ikke. Ha ha, man har da hatt islandsk kjæreste, så man har både smakt skyr, hangikjöt og hrútspungar.
Gjest Helen Parr Skrevet 29. april 2008 #9 Skrevet 29. april 2008 Enig med gjest over. Lokal mat, tilberedt på tradisjonelt vis. Samt at man bruker hele dyret i matlagingen, såkalt "nose to tail-eating".
Gjest Kvist i.i Skrevet 29. april 2008 #11 Skrevet 29. april 2008 Og restaurantmat servert på flat tallerken med små boller til alt som er mykt eller flytende. Gjerne saus i høyt glass, en puré i en liten bolle og noe skumgreier i en skål. Alle bollene stilt opp ved siden av hovedingrediensen... Vet ikke hvor fan jeg er av sånn opplegging jeg, blir litt krøkkete å spise. Men bedre enn høy stabel med mat og to grssløkstrå i kryss på toppen som var for noen år siden er det i hvertfall.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå