Gjest Gjest Skrevet 23. april 2008 #1 Skrevet 23. april 2008 Kansje et litt dumt spørsmål, men eg er grønn når det gjelder baking... Men når det står i ei kake oppskrift at du skal røre smør og sukker hvitt, hva gjør jeg da? Berre blander eg det med en visp eller må ek bruke mikser?
Gjest Baker Skrevet 23. april 2008 #2 Skrevet 23. april 2008 Kansje et litt dumt spørsmål, men eg er grønn når det gjelder baking... Men når det står i ei kake oppskrift at du skal røre smør og sukker hvitt, hva gjør jeg da? Berre blander eg det med en visp eller må ek bruke mikser? Det betyr at du skal ta romtemperert smør (ikke hard rett fra kjøleskapet), ha smøret i en bolle sammen med sukker og bruke mikser til sukkeret er smeltet inn i smøret og du ikke ser sukkeret som små prikker lenger.
Gjest Emera Skrevet 23. april 2008 #3 Skrevet 23. april 2008 Når smør og sukker vispes lenge nok, kommer det luft inn i blandingen og den blir lysere på farge. Med vanlig sleiv/visp tar det jo lenger tid, men det går greit. Mykt smør og elektrisk mikser går fortere.
Pia Sava Skrevet 25. april 2008 #4 Skrevet 25. april 2008 Det betyr at du skal ta romtemperert smør (ikke hard rett fra kjøleskapet)... Et lite tips her: Sett bollen i varmt vann (event mens du rører), så blir smøret raskere mykt. Men ikke så lenge at det blir flytende!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå