Gjest Fjellsippa Skrevet 22. april 2008 #22 Skrevet 22. april 2008 - Takke - ok - Krine - redskap til å lage mønster på krinalefse - Separator - ok - Kaketrinse - til å skjære ut kaker http://www.brocante-antique.no/index.php?n...4&imgid=655 - Krumkakepinne - ok - Sukkertang - før i tiden kjøpte man sukker i store biter som måtte klippes. her er en sukkertang http://www.gibud.no/auction/APViewItem.asp?ID=297911 - Strengebunn - til å steke krininga på krinalefsa. Beskrevet i kokebok av Ardis Kaspersen - Gorojern - ok - Klenning - lefse - Kling - annen type lefse - Saup - den væsken som blir igjen når man pisker sur fløte til smør - Siladråpe - første melka etter at kua har kalvet - Rav - ok - Rekling - kveite skåret opp i tynne strimler og tørket Skal du ha fasit også? he, he - anser meg selv som relativt huslig - men ja, her trengs det fasit! De det står ok på har jeg styr på.. Tusen takk, forresten!! Ellers finner du mange spennende gamle matuttrykk her. http://tradisjoner.no/categories.html
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå