Gå til innhold

mel til pasta


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg vet jo at det brukes durumhvete i pasta, men når jeg leser utenlandske oppskrifter kategoriseres mel litt annerledes enn her - og jeg vet at norsk hvete er "sterk" (proteinrik) sammenliknet med mye hvetemel andre steder. Durumhvete er visst ofte nordamerikansk hvete - og det blandes det norske melet med før vi kjøper det. Derfor lurer jeg på om jeg kan bruke vanlig hvetemel til pastadeig? Vil det evt hjelpe om jeg blander i litt glutenmel?

*bor på landet uten durumhvete i butikkhyllene*

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er ikke noe problem å bruke vanlig norsk hvetemel til pastadeig - det har jeg gjort utallige ganger før durumhvete var å få kjøpt hvor jeg bor. De siste årene har jeg av og til brukt durumhvete eller en blanding av vanlig hvetemel og durum, men jeg tror faktisk jeg foretrekker bare hvetemel. :)

Skrevet

Takk for svar :) Det høres bra ut, da slipper jeg jo å planlegge innkjøp lang tid i forveien når jeg får lyst til å lage pasta selv.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...