Gå til innhold

Tapasbuffet som bryllupsmiddag?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Nina_*
Skrevet

Jeg lurer på hva vi skal ha til bryllupsmiddag...

Vi har 35 gjester, et hyggelig lokale men det er ganske lite. En venninne fortalte meg om at det er veldig populært med tapasbuffet.

Har dere vært med på det? Får alle små tallerken eller er det på store fat og alle må løpe og hente mat?

Er det "fest nok"?

Noen anbefalinger om leverandører / catering-firmaer?

:-)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg spiste tapas på en tilstelning i forbindelse med jobb nylig, og det var kjempegodt :) Ingen hentet mat mer enn et par ganger (pluss dessert), man kan jo ta på nokså mye mat av gangen - store tallerkner er lurt. Lenge siden jeg har vært så mett i hvert fall :fnise: Det blir i grunn som annen buffet. Mer uformelt enn servering ved bordet, men hyggelig og godt.

Skrevet

Jeg hadde i allefall likt å få servert tapas! :jepp:

Pass på å ha masse forskjellige siden det ofte er en del folk som ikke liker de mest sære rettene.

Skrevet

tapas er kjempegodt og kansje til og med litt praktisk :) alle får noe de liker og man får smakt på masse forskjellig :)

Skrevet

Jeg hadde definitivt valgt tapas hvis min tilkommende var litt mer glad i det enn han er..

Er jo mange uvante smaker, men jeg syns det er kjempegodt!

Veldig populært for tiden også. Gøy med noe litt utradisjonelt!

Jeg liker tanken på å ha noe som skaper en uformell stemning, og da er tapas perfekt!

I tillegg skaper det litt mingling siden man går og forsyner seg selv, så det kan være en perfekt ice breaker!

Gå for det dere! :klemmer:

Gjest frulou
Skrevet

Vi hadde tapasbuffet i vårt bryllup og det funka som krutt. Nå var vi bare 16 stykker, men ser ingen grunn til at det ikke skulle funke med deres selskap også. Maten var utrolig god, alle var fornøyde, og det ble en veldig koselig og uformell stemning ved bordet, latteren satt løst og samtalene fløt lett som bare det, så jeg har bare godord å komme med, som du skjønner.

Skrevet

Vi har også lyst til å ha tapas i vårt bryllup.

Noen her som har peiling på hvor mye man burde regne med til 40 personer??

Skrevet

Skulle jeg gifta meg hadde jeg nok gått for tapas. Skaper en uformell og koselig stemning, og er samtididg veldig godt.

Skrevet

Dersiom man skal ha tapas behøver man jo heller ikke å gå for de aller mest skum le og søreuropeiske rettene, man kan også variere med å ha noen mer safe retter som også besteforeldre tør å forsyne seg av. Hvitløk og chillimarinert skampi er kanskje litt skummelt for de litt eldre, men urtemarinert laks/steinbit og steikte poteter er noe de aller fleste kan prøve. Så har man også forskjellige typer brød og salater til, så dette er ogå et alternativ om man får vegetarianere som gjester. Vår kokk introduserte maten for gjestene og fortalte litt om tapastradisjonen, og at man skulle variere for å få mer smaker etc. (han var vandt til at mange bare forsynte seg av en rett, og glemte at det var variasjon som var tingen, slik at dene ene gikk tom allerede før halvparten av gjestene var forsynt)Du som sier samboeren din ikke er så glad i det, har du vist ham alle forskjellige valg som er mulig feks? Man kan stort sett lage til det aller meste, og be om mildere kryddrede retter også. Tapas er bare et samleord, akkurat som koltbord, det er en del tradisjonell mat man kan ha men egentlig er man fri til å velge akkurat hva man vil. Det er ikke så lett å beregne hvor mye mat man må ha per pers, men om man skal ha cater så vet jo disse det. Vi hadde mat til 40 og ble bare 35, men jaggu gikk det tomt gitt til tross for at vi allerede hadde lagt til en ekstra rett utenom det som var beregnet til 40. Det var kjempepoppulært, så man kan nok beregne godt med mat.

Skrevet

Mitt første møte med tapas var i svigerinnen min sitt bryllup. Det falt i smak hos alle sammen. Mormoren og farmoren til samboeren min spiste seg gode og mette også, så det passer for alle.

En ting man kanskje kan tenke på er at kanskje ikke alt av maten er av den sterke og eksotiske typen, men at noe er mer vanlig, slik at alle finner noe de liker :)

Skrevet

Jeg synes tapasbuffet høres veldig godt ut, og mye mer spennende enn de typiske bryllupsbuffetene jeg leser om her inne med roastbiff, pastasalat og kabaret.

Skrevet

Jeg har lagd tapas til flere festlige anledninger (konfirmasjon og barnedåp f.eks) Men jeg pleier å kalle det avansert koldtbord :-D

Jeg har opplevd at noen av de eldre gjestene synes det høres litt skummelt ut og gjerne vil bidra med noe tradisjonell koldtbordmat. (laks, karbonader etc)

Det har jeg alltid takket ja til. På et bord med mange retter er det aldri problem med en rett eller to til.

Skrevet

Tapas forårsaker flatulens og i så måte er lite egnet til en minnerik dag utenom lyd og lukt nivået!

Skrevet

Vi skal ha tapas. tenkte å lage minibuffet`er per seks og seks person ved bordet de skal sitte sånn at folk ikke må reise seg og hente under taler osv. vanskelig å forklare men jeg ser det for meg inni hodet....mmmmm

Skrevet
Vi skal ha tapas. tenkte å lage minibuffet`er per seks og seks person ved bordet de skal sitte sånn at folk ikke må reise seg og hente under taler osv. vanskelig å forklare men jeg ser det for meg inni hodet....mmmmm

Det hørtes ut som en god ide! :jepp:

Skrevet

Jeg var i et bryllup hvor de hadde tapas, det funket perfekt! Paret hadde valgt ut på forhånd hva de ville ha, så det ble umåtelig populært :) Men passer nok ikke så godt for de som ønsker et stivt og formelt bryllup.

Skrevet

Middag servert ved bordet er mer høytidelig, men tapas kan også bli veldig bra hvis man tar sine forholdsregler. Sjekk ut maten før dere bestiller, så det dere får er godt. Planlegg logistikken i forhold til når folk skal forsyne seg, hvordan servise, bestikk, drikkevarer, brød/tilbehør osv plasseres, og hvordan tilgangen er rundt serveringsbordet, hvordan dere vil gjøre det med taler osv.

Et tips: Tapas serveres ofte fra engangs aluminiumsformer. Veldig praktisk, men ikke stilig ;) Det bør også være mulig å holde maten varm under servering, og buffeten ser mer appetittelig ut hvis tomt/skittent fjernes/byttes kontinuerlig.

Skrevet

Du ber om anbefaling av leverandør, men du sier ikke noe om hvor du bor...

På Lørenskog (utenfor Oslo) ligger Tapastapas. De driver både med take-out og catering, så da kan man få prøvd maten i små mengder før man evt bestiller mat til x antall mennesker. Jeg har ikke bestillt catering derfra, bare take-out, men det var skikkelig godt! Og jeg vet at de er veldig fleksible med levering av catering, både når det gjelder hva slags mat og hvor de leverer. Prisene er ikke så verst, heller!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...