momajoja Skrevet 9. april 2008 #1 Skrevet 9. april 2008 Hei Noen her som har prøvd å woke eller steke tunfisk fra hermetikkboks? Og har lyst til å fortelle om resultatet? Student og lenge til nytt lån, må vite, med mengder av tunfisk i skapet
Emile Skrevet 9. april 2008 #2 Skrevet 9. april 2008 Jepp, det er kjempegodt å varme tunfisk i panna! Men bare varme lett, ikke steke. Inspirert av Eurydike(skrives det sånn?) steker jeg først løk, paprika og tomat. Deretter tilsetter jeg tunfisk og evt litt røde bønner. Krydrer. Nam-nam! En annen ting som er godt, er tunfisksmørbrød: brød, sennep, majones, tunfisk, topper med tomat eller ost, og inn i ovenen. 1
Gjest Gjest Skrevet 9. april 2008 #3 Skrevet 9. april 2008 Hei Noen her som har prøvd å woke eller steke tunfisk fra hermetikkboks? Og har lyst til å fortelle om resultatet? Student og lenge til nytt lån, må vite, med mengder av tunfisk i skapet Det går bra å steke/woke. Bruker selv tunfisk i olje. Prøv dette: -2 bokser tunfisk -2 løk -spagetti eller kokte poteter (valgfritt) -1 beger lettrømme. Alt røres og stekes i panne. Kjempegodt og mektig! Husk pepper...
NullHull Skrevet 10. april 2008 #4 Skrevet 10. april 2008 Dersom det er slik at du har, som du skriver, mengder med tunfisk i skapet, kan jeg på det varmeste også anbefale å lage følgende oppskrift på Danske tunfiskfrikadeller Du kommer aldri til å tro at de er laget av tunfisk, og de ser akkurat ut som vanlige kjøttkaker. Nyyyyydelig!! Til 2 pers trenger du: 2 bokser tunfisk i vann 1 løk, revet 2 bunter dill, hakket 1 bunt persille, hakket saft av 1/2 sitron eller lime (gjerne mer) 2 egg 2 ss creme fraiche (e.l. lettrømme, kesam...) salt, pepper 4 ss brødrasp (du har antakelig noen tørre smuler eller skalker i brødboksen? Hvis ikke tiden inne for å begynne å samle skorper og skalker ) Smør/olje til steking Lime- eller sitronbåter til servering. Finfordel fisken med gaffel, tilsett øvrige ingredienser og rør til en fin farse. Formes som vanlige kjøttkaker og stekes 5-6 min på hver side, skal være brune og gjerne ha litt stekeskorpe. Serveres med limebåter, og så er det f.eks kjempegodt med ovnsbakte rotgrønnsaker stekt med masse hvitløk!! Topper du det hele med remuladesaus, syltede rødbeter, sylteagurk, kapers osv. osv. har du et HERREMÅLTID 1
Sol79 Skrevet 10. april 2008 #5 Skrevet 10. april 2008 Tunfiskgryte To-tre bokser tunfisk i olje stekes i en kjel sammen med gulrøtter stangselleri paprika løk makaroni og en boks rømme Krydre med masse sitronpepper. Det er kjempegodt!
Gjest Gjest Skrevet 10. april 2008 #6 Skrevet 10. april 2008 jeg så nettopp en oppskrift på omelett med hermetisk tunfisk (omelett nicosie). Husker ikke oppskriften i detalj, men egg, tunfisk, oliven i skiver, tomater og muligens hvitløk var vel noen av ingrediensene. Høres ut som en billig og god middag.
Gjest Zia Skrevet 10. april 2008 #7 Skrevet 10. april 2008 Jeg synes dette er en god lunsjrett eller kveldsrett sammen med f.eks. en grønn salat. Ettersom jeg synes tunfisk kan få litt tørr konsistens hvis den varmebehandles for mye, har jeg begynt å ha tunfisken i en bolle og røre inn løk/krydderblandingen fra stekepannen i stedet for å ha tunfisken i stekepannen. Nullhull: Tunfiskfrikadellene ser glimrende ut - oppskriften er notert!
Gjest Gjest Skrevet 10. april 2008 #8 Skrevet 10. april 2008 jeg så nettopp en oppskrift på omelett med hermetisk tunfisk (omelett nicosie). Husker ikke oppskriften i detalj, men egg, tunfisk, oliven i skiver, tomater og muligens hvitløk var vel noen av ingrediensene. Høres ut som en billig og god middag. Må bare rette meg litt... det heter vel nicoise og med en dings under c-en. Dessuten var det kokt potet i omeletten, og den serveres med kapers og f eks en tomatsalat. Men man kan jo variere som man vil
aimee Skrevet 10. april 2008 #9 Skrevet 10. april 2008 Danske tunfiskfrikadeller skal prøves ut i løpet av uka, den oppskriften så herlig ut! Her er min tunfiskpure: 1/2 - 1 boks tunfisk (kommer an på hvor sulten du er) ca 15 cm purre ca 1/2 rød paprika ca 2 dl matfløte Stek purre og paprika, tilsett matfløte og tunfisk. Rør litt rundt og mos tunfisken. Tilsett salt og pepper. Kok fullkornspasta og ha pureen over. Kjempegodt! Litt usikker på mengdene siden denne retten alltid går på øyemål hjemme hos meg. Lett å lage, kjapp å lage, billig, litt sunt.
momajoja Skrevet 10. april 2008 Forfatter #10 Skrevet 10. april 2008 Tusen takk for mange fine svar Nå blir det ordentlig mat fremover og! Hurra for hermetikk(noen ganger i hvert fall....)!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå