Gå til innhold

hva kjøper dere på innvardrerbutikker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

har lyst til og ta meg en tur innom en av de mange innvandrerbutikkene i byn, men vet lixom ikke helt hva jeg ska se etter...

hva kjøper dere på slike butikker?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det varierer fra gang til gang, men her er det jeg handler regelmessig.

Ferske urter, de bruker å ha bunter til 10-15 kr, Persille, koriander, timian, rosmarin osv

Karripastaer, de holder "evig"

Mangochutney, passer godt til stekt kjøtt og fisk

Tørre bønner og linser

Div marinerte oliven og fetaost

Pickles, liker det som snacks

Skrevet

Ris

Linser og bønner

Olje

Grønnsaker

Krydder

Te

Turkish delight

Skrevet

frukt og grønnsaker

urter

krydder og sauser

brød

Skrevet

Stort sett frukt og grønt.

Karripastaer, de holder "evig"

Hva bruker du den til?

Jeg kjøpte nemlig et glass karripasta for en stund siden, jeg skulle lage indisk lammegryte og karripasta var en av ingrediensene. Men jeg har ikke kommet over noen oppskrifter i ettertid som har inneholdt dette, og det hadde vært kjekt å få brukt den opp!

:)

Skrevet

Frukt/grønt

Bunter med urter (bladpersille, koriander etc. I tillegg er buntene med mynte fantastisk mye bedre enn å kjøpe krukker med mynte til mojito..)

Karripastaer

Nøtter i løsvekt

Linser/bønner

Marinerte oliven/fetaost i løsvekt

Angående karripasta så er det fantastisk å bruke til wok (med eller uten kjøtt), ha litt i kjøttboller etc.

Skrevet (endret)

Krydder

Juice (spes guavajuice!)

Tørkede jordbær

Gresk yoghurt

Frukt og grønnsaker

Nøtter i løsvekt

Karripastaer

Endret av MarianneE
Gjest Frk Åberg
Skrevet

Frukt

Grønnsaker (gjerne ting som er merkelig dyrt andre steder, som f.eks. brekkbønner)

Linser og bønner (tørkede og hermetiske)

Krydder

Friske urter i bunter

Gjest Chili P
Skrevet

Grønnsaker, frukt, ris, krydder.

Skrevet

Te

Ferske urter

Krydder

Blomster

Grønnsaker

Juice

Oliven

Fetaost

Nøtter

  • 2 uker senere...
Skrevet
Stort sett frukt og grønt.

Hva bruker du den til?

Jeg kjøpte nemlig et glass karripasta for en stund siden, jeg skulle lage indisk lammegryte og karripasta var en av ingrediensene. Men jeg har ikke kommet over noen oppskrifter i ettertid som har inneholdt dette, og det hadde vært kjekt å få brukt den opp!

:)

Sorry at det har tatt så lang tid å svare, men jeg bruker KG ekstremt lite for tiden.

Jeg bruker karripasta til mye "rart" i hvitsaus til fiskeboller og i diverse gryteretter.

Lagde en "killer" kyllling karri i helga. Delte en hel kylling i biter, og brunet den litt i lag med gul karripasta, litt løk, selleri og gulrot, hadde på vann til det dekket og lot det putre i ca 45 min til kylllingen er mør, da hadde jeg oppi aubergine, squash og parika i terninger og en liten boks kokosmelk. og lot det trekke til squashenn og paprikaen er mør, ca 10-15 minutter.

Det ble nydelig med ris til og mat til en hel arme.

Det er også godt å marinere grønnsaker i og så grille dem.

Da blander jeg karripastaen i litt olje og vann og legger grønnsakene i og pensler underveis mens de griller. Det er godt på f.eks skivede aunerginer, squash, sjampinjong.

Bruker det også som dip, blandet med yoghurt det er godt til pappadoms.

Som blir litt sunnere hvis de stekes i brødristeren og ikke i frityr.(tror jeg... ;) )

Skrevet

Te

Krydder

Ris, bulgur og couscous

Urter

Linser, bønner og erter

Arabisk brød

Grønnsaker

Feta ost

Oliven

Chilli i lake

Zaatar

Sesame Cream

+++

Skrevet

Krydder - tørkede (sjekk holdbarhetsdato..) og friske

grønnsaker til en viss grad, avhengig av pris/kvalitet/utvalg

te, noen ganger kaffe

fetaost

marinert oliven, hvitløk o.l

oljer

honning

diverse tørkede og evt hermetiske bønner og linser (mye billigere og mye bedre utvalg enn kjedebutikkene)

ris, ulike sorter

noe godteri, tørket frukt o.l

rispapir, vårrulldeig

tahini

Skrevet

Ja, og sånt som couscous, bulgur, kikert- og maismel.

Skrevet
Sorry at det har tatt så lang tid å svare, men jeg bruker KG ekstremt lite for tiden.

Jeg bruker karripasta til mye "rart" i hvitsaus til fiskeboller og i diverse gryteretter.

Lagde en "killer" kyllling karri i helga. Delte en hel kylling i biter, og brunet den litt i lag med gul karripasta, litt løk, selleri og gulrot, hadde på vann til det dekket og lot det putre i ca 45 min til kylllingen er mør, da hadde jeg oppi aubergine, squash og parika i terninger og en liten boks kokosmelk. og lot det trekke til squashenn og paprikaen er mør, ca 10-15 minutter.

Det ble nydelig med ris til og mat til en hel arme.

Det er også godt å marinere grønnsaker i og så grille dem.

Da blander jeg karripastaen i litt olje og vann og legger grønnsakene i og pensler underveis mens de griller. Det er godt på f.eks skivede aunerginer, squash, sjampinjong.

Bruker det også som dip, blandet med yoghurt det er godt til pappadoms.

Som blir litt sunnere hvis de stekes i brødristeren og ikke i frityr.(tror jeg... ;) )

Takk for svar!

Skal teste kyllingoppskriften, det hørtes kjempegodt ut!

:)

Skrevet

TE :jepp: De har så mye godt!!!

Skrevet

Ingefærte

Krydderurter

Tørre bønner og linser

Ris

og av og til krydder

Gjest Emilio
Skrevet (endret)
har lyst til og ta meg en tur innom en av de mange innvandrerbutikkene i byn, men vet lixom ikke helt hva jeg ska se etter...

hva kjøper dere på slike butikker?

hei, jeg må først spørre deg: hva forventer du? Hva er du vant til å gjøre når du er ute i utlandet? Om du kan svare på spørsmålene så kan du forvente kanskje det samme når du skal handle hos utenlandske butikker.

Innleget er endret. Reglene

Pasha mod

Endret av Pasha
Gjest Gjest_adams mamma_*
Skrevet

Jeg kjøper safran..til (marrokansk mat) og vietnamesisk rekesnack(slags potetgull)..og ingefær gelegodteri...yum yum

Gjest Gjest_Ingrid_*
Skrevet
Takk for svar!

Skal teste kyllingoppskriften, det hørtes kjempegodt ut!

:)

Det er og veldig enkelt å steke svinekjøtt (eller kyllingkjøtt.. eller det meste av kjøtt, vil jeg tro, jeg bruker vanligvis svinekjøtt. Det er vel for så vidt helst lammekjøtt man skal bruke, da), gjerne sammen med løk, og putte oppi litt kurrypasta. La kurrypastaen ligge litt for seg selv i panna (du bare skuffer kjøttet og løken bort) til du ser at den blir mer rennende, før du blander den inn i kjøttet og løken. Deretter tar du litt matyoughurt (funker sikkert med rømme og sånt og) og lar det putre så lenge du føler for det (krisemiddag på 2 min, eller bedre på 10 liksom, funker like greit!).

Tilbehør jeg vanligvis bruker er ris, og en salat av mango, appelsin og rødløk (Det hørest veldig rart ut, men ser veldig delikat ut og er veldig godt inntil!). Ha gjerne naan til, om du vil:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...