Gjest Amatør Skrevet 7. april 2008 #1 Skrevet 7. april 2008 Jeg prøver å eksperimentere litt med brødbaking, og vil tilsette revet gulrot. Hvordan skal jeg beregne hvor mye jeg skal ha i? Kommer gulroten i tillegg til det som er med i en vanlig brødoppskrift, eller skal jeg f. eks erstatte 1 dl mel med 1 dl gulrot? Går det an å ha i revet rå potet i brøddeigen eller bare moste kokte poteter? Andre (billige) tips?
Gjest Pax Skrevet 7. april 2008 #3 Skrevet 7. april 2008 (endret) Om det er et lite brød tar jeg en gultrot, er det et stort, tar jeg to. Minsker ikke melmengden. Potet må kokes først. Andre tips er å tilsette spirer i brøddeigen eller moste linser/bønner. Som tilbehør til pasta kan du lage brød med soltørka tomater, basilikum og hvitløk. Du kan lage dessertbrød ved å tilsette moste bananer, kanel og kardemumme og litt sirup. Endret 7. april 2008 av Pax
Gjest lillebøll Skrevet 7. april 2008 #4 Skrevet 7. april 2008 Så til en deig til fire brød tar du da fire gulrøtter? Altså en gullrot per brød?
Gjest Rosin Skrevet 7. april 2008 #5 Skrevet 7. april 2008 Du kan lage dessertbrød ved å tilsette moste bananer, kanel og kardemumme og litt sirup. Dette hørtes godt ut. Oppskrift?
Gjest Pax Skrevet 7. april 2008 #6 Skrevet 7. april 2008 Så til en deig til fire brød tar du da fire gulrøtter? Altså en gullrot per brød? Noe sånt, ja.
Gjest Pax Skrevet 7. april 2008 #7 Skrevet 7. april 2008 (endret) Dette hørtes godt ut. Oppskrift? Jeg bruker aldri oppskrift, jeg tar bare det jeg har i skapet. Men du kan bruke en hvilken som helst brøddeig og tilsette dette. Endret 7. april 2008 av Pax
Gjest Rosin Skrevet 7. april 2008 #8 Skrevet 7. april 2008 Jeg bruker aldri oppskrift, jeg tar bare det jeg har i skapet. Men du kan bruke en hvilken som helst brøddeig og tilsette dette. Hm, ok. Så det blir godt uansett hvilken deig en tilsetter det i. Innbilte meg at det kanske var godt i noe à la italiensk landbrød. Dette vil jeg prøve ut.
Gjest Pax Skrevet 7. april 2008 #9 Skrevet 7. april 2008 Hm, ok. Så det blir godt uansett hvilken deig en tilsetter det i. Innbilte meg at det kanske var godt i noe à la italiensk landbrød. Dette vil jeg prøve ut. Jeg har prøvd det i oppskrifter med mye rugmel, det funket veldig bra.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå