Gå til innhold

17. mai meny


Octavia

Anbefalte innlegg

Vår tur til å ha venne-samling 17. mai.

Foreløpig meny-plan:

rømmegrøt

spekefat

flatbrød/vannkringle/Grissini

eggerøre

waldorfsalat - uten nøtter. Små barn tilstede.

grønn salat - trenger jeg det?

oliventerte

pølse i brød til barna

Hva kan jeg ha som forrett?

Og som dessert?

Hva skal dere servere på nasjonaldagen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei!!

Dette hørtes ut som midt i blinken-mat for nasjonaldagen!! Slat ville jeg nok ha laget ved siden av - deilig med litt grønt!

Forrett trenger du vel ikke? Men en dessert ville nok gjøre susen... Hva med:

FRISK FRUKTSALAT MED SITRONMELISSE

2 kiwier

1 banan

2 appelsiner

20 blå druer

10 friske jordbær

200gr. melon, honning- eller- cantaloupmelon

2ss hakket, frisk sitronmelisse 1/2 sitron

Sukkerlake:

2 dl vann

1dl sukker

1 ss hakket, frisk sitronmelisse

Kok opp vann og sukker med sitronmelisse. Avkjøl laken og sil den etterpå.

Vask fruktene, skrell dem, og skjær alt i pene biter. Lag fileter av appelsinen ved først å skjære av ytterskallet. Skjær så mellom de naturlige hinnene som skiller båtene. Slik får du rene fruktfileter av appelsinen.

Bland fruktbitene i sukkerlaken og tilsett hakket, frisk sitronmelisse. Smak til med sitronsaften.

Salaten bør nytes samme dag den tilberedes. Serveres gjerne med råkrem:

1 1/2 dl kremfløte

1 egg

ca 2 ss farin.

Visp fløten stiv. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland fløte og eggedosis like før servering. Dersom jeg lager kremen ferdig på forhånd ( noe jeg som regel gjør) blander jeg i en plate smeltet gelantin. Da skiller den seg ikke.

ELLER:

En rask og deilig dessert til alle anledninger ca. 4 pers.:

3 dl kremfløte

3 ss sukker

½ stor youghurt (melon f.eks.)

1 boks fruktcoktail (uten sukkervannet)

1 plate firkløversjokolade

Sukker og fløte piskes til krem, bland i youghurt, fruktcoktail, og hakket firkløver. Nydelig med f.eks. krumkaker til......

Lykke til!!! :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fruktsalat til dessert var jammen en god ide - passer både voksne og barn!

Tusen takk!

Hva skal dere andre lage?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zalomine

Jeg er rett og slett vant til å ha en biff på 17. mai jeg. Ikke noe "typsik norsk mat", men noe som er godt, hele familien liker, fort gjort å lage til når alt er forberedt (skulle i tidligere år nemlig passe å spise dette mellom tog i byen på formiddagen og tog i barneskolekretsen på ettermiddagen)

Nå er det bare meg og sambo, helt alene i en annen by, ingen barneskole, ikke noen vi kjenner i noen tog. Men, biffen er god likevel den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...