Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Vår tur til å ha venne-samling 17. mai.

Foreløpig meny-plan:

rømmegrøt

spekefat

flatbrød/vannkringle/Grissini

eggerøre

waldorfsalat - uten nøtter. Små barn tilstede.

grønn salat - trenger jeg det?

oliventerte

pølse i brød til barna

Hva kan jeg ha som forrett?

Og som dessert?

Hva skal dere servere på nasjonaldagen?

Skrevet

Hei!!

Dette hørtes ut som midt i blinken-mat for nasjonaldagen!! Slat ville jeg nok ha laget ved siden av - deilig med litt grønt!

Forrett trenger du vel ikke? Men en dessert ville nok gjøre susen... Hva med:

FRISK FRUKTSALAT MED SITRONMELISSE

2 kiwier

1 banan

2 appelsiner

20 blå druer

10 friske jordbær

200gr. melon, honning- eller- cantaloupmelon

2ss hakket, frisk sitronmelisse 1/2 sitron

Sukkerlake:

2 dl vann

1dl sukker

1 ss hakket, frisk sitronmelisse

Kok opp vann og sukker med sitronmelisse. Avkjøl laken og sil den etterpå.

Vask fruktene, skrell dem, og skjær alt i pene biter. Lag fileter av appelsinen ved først å skjære av ytterskallet. Skjær så mellom de naturlige hinnene som skiller båtene. Slik får du rene fruktfileter av appelsinen.

Bland fruktbitene i sukkerlaken og tilsett hakket, frisk sitronmelisse. Smak til med sitronsaften.

Salaten bør nytes samme dag den tilberedes. Serveres gjerne med råkrem:

1 1/2 dl kremfløte

1 egg

ca 2 ss farin.

Visp fløten stiv. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland fløte og eggedosis like før servering. Dersom jeg lager kremen ferdig på forhånd ( noe jeg som regel gjør) blander jeg i en plate smeltet gelantin. Da skiller den seg ikke.

ELLER:

En rask og deilig dessert til alle anledninger ca. 4 pers.:

3 dl kremfløte

3 ss sukker

½ stor youghurt (melon f.eks.)

1 boks fruktcoktail (uten sukkervannet)

1 plate firkløversjokolade

Sukker og fløte piskes til krem, bland i youghurt, fruktcoktail, og hakket firkløver. Nydelig med f.eks. krumkaker til......

Lykke til!!! :wink:

Skrevet

Fruktsalat til dessert var jammen en god ide - passer både voksne og barn!

Tusen takk!

Hva skal dere andre lage?

Gjest Zalomine
Skrevet

Jeg er rett og slett vant til å ha en biff på 17. mai jeg. Ikke noe "typsik norsk mat", men noe som er godt, hele familien liker, fort gjort å lage til når alt er forberedt (skulle i tidligere år nemlig passe å spise dette mellom tog i byen på formiddagen og tog i barneskolekretsen på ettermiddagen)

Nå er det bare meg og sambo, helt alene i en annen by, ingen barneskole, ikke noen vi kjenner i noen tog. Men, biffen er god likevel den.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...