Gå til innhold

Man tar en boks kikerter


Anbefalte innlegg

Skrevet

Overskriften taler for seg, tror jeg.

Har en boks med 400 gr hermetiske kikerter.

Hva gjør jeg med den?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Man lager hummus! :hoppe:

Hummus

Til to personer:

1 boks kikerter (eller tilsvarende dersom du koker selv)

1-2 fedd hvitløk

2 ss tahini (sesampasta, fås på helsekost og innvandrerbutikker)

Saft av en 1/2-1 sitron

Salt, pepper og evt. litt spisskummen

Litt olje (evt. kan noe av oljen erstattes med yoghurt naturell for å redusere litt på fettet)

Dette kjøres til en mos i food-processor. Mengden smakstilsetninger jeg har oppgitt må sees som veiledende, du må nesten smake deg frem slike at du får en passe balanse mellom de ulike smakene.

Skrevet (endret)

Hummus er fantastisk!!!

Varm noen pitabrød, del dem opp i mindre biter og bruk dem til å dippe med.

Endret av cilipili
Skrevet

Jeg elsker hummus, enten som tilbehør til couscous eller som pålegg eller dipp :-) nam nam nam.

Synes de hermetiske kikertene fra SW er de beste.

Skrevet

I tillegg til tipsene ovenfor er forresten hummus veldig godt til stekt kjøtt, som kylling eller lammekoteletter (gjerne sammen med en salat). :)

Skrevet (endret)

Eller man lager en kikertsalat med urter, vårløk eller rødløk og smakfulle tomater.

Eller en coucoussalat med paprika, gulrøtter, tomater, agurk, store mengder persille, kanskje mynte, og en dressing av olivenolje, sitron, hvitløk salt og pepper.

Eller kikertkaker. (Ligger noen oppskrifter her på matforumet, tror jeg).

Eller man lager en grønnsakssuppe og tilsetter en boks kikerter-

Eller man lager den kjappe varianten av chana dal og steker litt rødløk i olje, tilsetter noen tomater, smaker til med chana masala, krydderblanding for kikerter eller lager selv en blanding med bl.a. koriander og spisskummen og lar det koke til en tykk tomatsaus før man tilsetter kikertene og lar dem bli varme. Tilsett gjerne litt frisk koriander helt til slutt.

For eksempel.

Endret av salsera
Skrevet (endret)

Eller du lager et sunt og magrere alternativ til potetgull og peanøtter i form av

RISTEDE KIKERTER

1 boks kikerter

litt olje

salt (gjerne flak)

krydder etter smak eller urter (f.eks taco-mix, timian, hvitløkspulver/-salt, chilli osv.)

Skyll ertene og la de renne godt av. Bre de ut på smurt stekeplate eller utover bakepapir. Krydre eller strø over urter etter smak. Sett i høyt i ovnen på ca 200 grader ca 15 min (til de er gylne og sprø). SNADDER!!!!

Endret av NullHull
Skrevet
Eller du lager et sunt og magrere alternativ til potetgull og peanøtter i form av

RISTEDE KIKERTER

1 boks kikerter

litt olje

salt (gjerne flak)

krydder etter smak eller urter (f.eks taco-mix, timian, hvitløkspulver/-salt, chilli osv.)

Skyll ertene og la de renne godt av. Bre de ut på smurt stekeplate eller utover bakepapir. Krydre eller strø over urter etter smak. Sett i høyt i ovnen på ca 200 grader ca 15 min (til de er gylne og sprø). SNADDER!!!!

åh.. det der hørtes godt ut! men hvor skulle man tilsette olja? :s

Skrevet
åh.. det der hørtes godt ut! men hvor skulle man tilsette olja? :s

Dersom du ikke bruker bakepapir på stekeplaten, kan det være lurt å smøre den med litt olje først, evt ringle over noen dråper (papir eller ei) kan være en fordel uansett så fester krydderet seg bedre :) .

Skrevet

Hummus skal jeg prøve meg på!

Takk!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...