Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

aldri helt skjønt hvordan jeg skal ordne en advokado om jeg skal ha det som pålegg.. :P men nå må det prøves ut snart her tenker jeg, står jo så og si overalt om hvor sunt det er. :) så fortell, hvordan? hm?? :P

Videoannonse
Annonse
Skrevet

mener lisom, skal man tilsette salt, pepper ellernoe? mins å ha lest noe om det tidligere. så kom gjerne med påleggsoppskriftene deres! :) hehe.

Skrevet

Har aldri gjort det selv, men det kan jo ikke være så vanskelig :gjeiper:

Kutt en advokado i skiver. Legg på skiva. Ser at en del bruker pepper på, men det er jo bare å smake seg frem til hvilke kryddre man skal ha på ;)

Skrevet

Nam, nam avokado som pålegg er kjempe godt :)

Du bare tar en moden avokado, smør den på brødskive, driss på salt og pepper og nyt :)

Skrevet (endret)

Hvis du skal spise det hjemme er kanskje sitron også godt, men kanskje ikke like bra på matpakka(?).

Endret av Aurela
Gjest Gjest
Skrevet

Eventuelt kan man lage en guacamole og bruke den som pålegg. Moset avokado, litt lime eller sitronsaft, litt finhakket chilli, litt løk og tomat hvis man ønsker.

Gjest Olalla
Skrevet

Avocadoen må være myk å trykke på, da er den moden. Så skjærer du den i to på langs eller tvers, tar bort steinen, og tar ut kjøttet med en skje før du smører på skiva. Salt og pepper til slutt, kjempegodt !

Skrevet

Jeg bruker også tomat og agurk som pålegg sammen med majones. Kjempe godt :)

Skrevet

tusen takk for alle svar! :) nå gjelder det bare å huske å kjøpe med seg avocadoen neste gang jeg er i butikken.. :P lol. gleder meg til å prøve det ut jaffal. :D

Skrevet

Sandwich med avokado:


Finhakk hvitløk og surr den i olivenolje i en stekepanne


Legg loffskiver i stekepannen og brun dem sammen med oljen og hvitløken


Legg loffskivene på en tallerken


Surr kokt skinke + avokado i stekepannen og legg det på loffskivene


Legg noen skiver tomat på toppen


Serveres med presset sitron og nykvernet pepper

NAM! :spise:

Skrevet

Jeg gjør følgende: Deler avokadoen i to, tar ut steinen, fyller med tunfisk og har på salt og pepper. Nam nam! Sunt OG godt! Brød kan man ha ved siden av.

Gjest Eurydike
Skrevet

Sitron, salt og pepper er et must, synes jeg. Sitronen både frisker opp smaken og hindrer at avokadoen blir misfarget.

Ellers liker jeg frisk tomat på, eller feks hakket soltørket tomat og vårløkringer. Avokado og litt røkelaks er også kjempegodt.

Skrevet

aldri helt skjønt hvordan man "bruker" soltørket tomat heller.. lol.. nå føler jeg meg lur her. :P haha.

Skrevet

Jeg spiser det sammen med bløtkokt egg, begge deler sånn fint most oppå brødskiva og med masse pepper.

Skrevet

Husk at en avocado må modnes for å bli god...

Grønn avocado: veeeeldig umoden

Moden avocado: Mørk, gir etter litt når du trykker på den

Overmoden avocado: Mørk, kjennes ut som den er bløt inni...

Trening gjør mester! Den skal være moden nok til at den er søt, men ikke så moden at den har begynt å bli grå inni.

Kjappmodning skjer ved å legge den i en papirpose med annen frukt.

Dersom du vil bare spise halve og lagre den andre halvparten: Behold steinen i, og legg den i en pose i kjøleskapet.

Gjest Eurydike
Skrevet
Husk at en avocado må modnes for å bli god...

Grønn avocado: veeeeldig umoden

Moden avocado: Mørk, gir etter litt når du trykker på den

Overmoden avocado: Mørk, kjennes ut som den er bløt inni...

Dette stemmer ikke helt - den grønne og den brune avokadoen er to ulike sorter, og det kan finnes både modne grønne og umodne mørke.

De grønne har tynnere og glattere skall, og de forblir grønne også når de modner. De brune/mørke har mer knudrete skall, kan være mer grønnaktige når de ikke er modne, og mørkner litt etterhvert. Det viktigste er å kjenne på dem.

Skrevet

Sier du det... de grønne jeg finner i butikken er alltid knallharde, så kanskje jeg bare har sett den ene sorten? For de jeg har kjøpt som er ganske grønne har blitt brune etter hvert, og da blitt perfekte ;)

Gjest Gjest_Camilla_*
Skrevet

Aller best er brødskive med avokado, cottage cheese, sitronsaft og masse pepper!

Gjest Eurydike
Skrevet
Sier du det... de grønne jeg finner i butikken er alltid knallharde, så kanskje jeg bare har sett den ene sorten? For de jeg har kjøpt som er ganske grønne har blitt brune etter hvert, og da blitt perfekte ;)

Her ser du bilde av eksempler på de to vanligste sortene side om side, og litt forklaring i teksten under. Avokadoen med glatt, tynt skall er også mindre fet og litt mer vannholdig i fruktkjøttet, og noen ganger gigantisk stor (jeg abonnerer på økologiske grønnsaker, og får mange rare avokadoer).

Ellers gjør jeg som deg, kjøper harde og lar dem mykne/modne. Ferdigmodnede avokadoer kan ligge i kjøleskap et par dager dersom man ikke trenger dem umiddelbart.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...