janne84 Skrevet 30. mars 2008 #1 Skrevet 30. mars 2008 Går det an å bruke torsk når man skal lage bacalao? Har "fri" tilgang til torsk, så hadde vært gøy å bruke det. Kanskje noen som har gode oppskrifter der man kan bruke torsk?
HeleneHarepus Skrevet 30. mars 2008 #2 Skrevet 30. mars 2008 Så heldig du er med fri tilgang på torsk. Torskegryte i ovnen: Torsk, purreløk, paprika, hvitløk, salt, pepper, fløte -----> i ovnen på 225grader i 15 minutter. Tilsett en boks med reker og ost på toppen --------> gratiner i ovnen til osten er gylden. Panert torsk: Dypp torsken i hvetemel -----> så i egg -----> så i griljermel. Serveres med kokte poteter, revne gulrøtter og hollandaise saus. "Bacalao" gryte: Legg lagvis: poteter, løk, hermetiske tomater, hvitløk og tomatpurre. Smak til med salt, pepper, paprika og litt sukker. Trekk på svak varme i et par timer. Legg torsken på toppen og la den trekke med i 15-20 minutters tid. Torskekaker: Mal torskekjøttet, ha i 1/5 av fiskekjøttets vekt som spekk (eks 400 gram torsk og 100 gram svinefett). Blandes og kjøres seigt med salt. Ha i potetmel, hvotløk, pepper, muskattnøtt og melk. Formes til kaker og stekes. Brukes til burgere eller serveres med poteter. Kan variere hva du har i, men svinefettet gjør dem ekstra saftige. Kan også ha i poteter. Utallige muligheter. Fersk kokt torsk med kokt gulrot, kokte poteter og purreløksmør er jo en sikker vinner her i heimen. Rester av kokt torsk: fiskgrateng: Kok opp en hvit saus (smør, mel, pepper, salt, melk), kok opp makaroni, rasp et par gulrøtter, purre, noen egg (eller piske eggehviten stiv - noen jeg sjelden gidder) og bland alt sammen. Has i ildfast form og ha på griljermel eller ost og stekes i 45 minutter på 180 grader.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå