Gjest LC Skrevet 28. mars 2008 #1 Skrevet 28. mars 2008 Jeg har arvelig høyt kolesterol og har kuttet ut melk, fløte og mange andre ting jeg ikke skal spise. Men hvordan er det egentlig å spise kokosmelk? Kan jeg bruke det i gryter istedenfor fløte? Begynner å bli litt lei tomatgryter nå.
Gjest Gjest Skrevet 3. april 2008 #2 Skrevet 3. april 2008 Sitat fra matportalen: "Kokosmelk inneholder 21% fett, hvorav mesteparten (19%) er mettet fett. Sammenlignet med andre melke- og fløteprodukter vil det tilsvare et fettinnhold som det er i matfløte (22%) og lett-rømme (20%). Men andelen mettet fett i matfløte og lettrømme er faktisk er lavere enn i kokosmelk, dvs.ca 12-14% mettet fett. Vanlig kremfløte har et fettinnhold på 38%. Vi kan derfor si at kokosmelk er et bedre alternativ enn kremfløte, men et dårligere alternativ enn melkeprodukter med et tilsvarende eller lavere fettinnhold." Siden du har arvelig høyt kolesterol bør du unngå matvarer med mye mettet fett, da dette har negativ ettekt på LDL- (det usunne) kolesterolet og total-kolesterolet
Gjest Gjest Skrevet 3. april 2008 #3 Skrevet 3. april 2008 Vil bare legge til at det et spm om mengde og frekvens her. En gang i blant burde ikke ha for stor betydning.
Gjest kostråd Skrevet 4. april 2008 #4 Skrevet 4. april 2008 På Pasienthåndboka finner du en rekke gode råd. Kostråd til pasienter med forhøyet kolestrol
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå