Gå til innhold

Hjelp!


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg lager sjokoladekake etter en oppskrift jeg ikke har prøvd før.

I glasuren skal det så være EGG i! Det har ikke jeg vært borti før.

I oppskriften står det følgende:

2 egg

2 plater mørk kokesjokolade smeltet

5 ss sterk kaffe

8 ss smeltet smør

4 ts vaniljesukker.

Det står ingen fremgangsmåte, kun at den skal fordeles utover kaken når den er "ferdig stekt".

Hvordan ville dere gått frem her?

Skal jeg først smelte sjokoladen og blande i de andre varme tingene + vaniljesukker og så røre i eggene når gryten er tatt av platen?

Eller skal jeg piske eggene til eggedosis og så røre i smeltet sjokolade etc?

Ville dere hatt en slik glasur på varm, lunken eller kald kake?

Håper noen dyktige kakebakere kan hjelpe meg raskt her nå :)

Gjest Camelia
Skrevet

Jeg har en oppskrift med glasur med egg i, og der skal egget røres i tilslutt. Man blander de øvrige ingrediensene i en kjele, avkjøler litt. Viktig at ikke massen er for varm når egget blandes i. Visp egget sammen med en gaffel, og rør det inn i blandingen.

Egget gjør at glasuren holder seg myk og ikke blir hard/'sprø'.

Hvertfall i min oppskrift:)

Gjest Camelia
Skrevet

Ja og så tar jeg glasuren på lunken kake. Er kaka for varm, smelter glasuren, og det blir bare gris. Er kaka kald, må du være veeldig rask med å ta på glasuren, ellers stivner den vel fort. (Hmm, sistnevnte gjelder forresten glasur uten egg, vet ikke hvordan det er når det er egg i. Jeg bruker hvertfall alltid å ta på lunken kake.)

Gjest Gjest
Skrevet

jeg har også en oppskrift med egg i...bare eggeplommen. Haes i helt på slutten...røres inn. Tror det er for å få en finere glans på glasuren? :-)

Skrevet

Tusen takk!

Da følger jeg deres instruksjoner.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...