Gå til innhold

Rå rødbeter


Kitsune

Anbefalte innlegg

Har en pose rå rødbeter som jeg vil lage i dag. Men aner ikke hvordan!

Har leitet litt rundt her på forumet, og har derfor etpar spørsmål:

Skallet? Skreller man dem først eller ikke i det hele tatt?

Har skjønt at de skal bakes, men hele eller i biter?

Så en gang i et blad en rød suppe av rødbeter med creme fraiche i midten. Kan noen oppskrifter på en slik suppe? Tror den skulle kjøres i blender eller med stavmikser.

Takker for kjappe svar, da vi skal ha middag kl fire..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I denne tråden finner du en del gode idéer :)

Ellers så er den suppen du nevner russisk rødbetsuppe kan jeg tenke meg, eller Borsjtsj (skrives det sånn?) Du finner et utall oppskrifter på nettet, f.eks. her og her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

Ovnsbakte rødbeter:

Jeg skreller 500 g rødbeter, deler i båter, har over 3-4 ss hver av olivenolje og balsamico, samt en god skvis sitron og salt+pepper. Pakkes i tett foliepakke og bakes i ovnen ved 200 g i 35-40 min (når rødbetene er gamle, som på denne tiden av året, trenger de lenger tid for å bli møre).

Slenger med en suppeoppskrift også. Jeg liker denne best som forrett.

Rødbetsuppe med spisskummen og allehånde

1 hakket løk

2 fedd hvitløk, finhakket

en toppet ts spisskummenfrø

litt allehånde

750 g rødbeter i terninger

1 stor potet i terninger

1,2 liter vann eller grønnsakskraft

salt, pepper

2-3 ss rødvinseddik

evt litt sitronsaft etter smak

1 liten bunt hakket bladpersille

Surr løken i olje, tilsett hvitløk og spisskummenfrø og allehånde, og surr litt til. Ha i rødbeter og potet pluss vann eller grønnsakskraft, kok i 15 min. Kjør glatt i foodprocessor, smak til med salt, pepper og rødvinseddik (2-3 ss) og evt presset sitron. Rør i halvparten av bladpersillen.

Server med en skje matyoghurt, et dryss hakket bladpersille og litt extra virgin olivenolje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh nei! Fant ikke ut det med skrellinga og folien. Så nå står de i båter, med skall og olje, salt og pepper i ovnen. Uten folie. Vil det gå bra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går sikkert bra.

Du kan og ta bort skallet, og raspe dem, rå, som gulrøtter, og ha som tilbehør.

Jeg har forresten lagd rødbetsuppe ved å lage jevning av mel, vann muskat, pepper og buljong, latt det det koke litt, hatt i raspa rødbeter, mer vann, og latt det koke litt igjen. Da blir det rødbetsuppe. Å lage jevning funker som basis for nesten alle supper.

Endret av Pax
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helen Parr

Jeg har laget Eurydikes ovnsbakte rødbeter og det smakte nydelig. :)

Dessuten erfarte jeg det med lengre tid i ovnen på denne tiden av året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...

Annonse

AnonymBruker

Kan man spise rødbetene rå? Jeg tenker å hive dem i blenderen og drikke de...



Anonymous poster hash: fa3e0...058
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navnelapp

Kan man spise rødbetene rå? Jeg tenker å hive dem i blenderen og drikke de...

Anonymous poster hash: fa3e0...058

Då ville eg nok supplert med fleire ting. Dei har ein intens jordaktig smak, og treng både syre og sødme for å få ein balansert smak. Du kan jo prøve å juice den saman med appelsin, kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...