MarianneE Skrevet 26. mars 2008 #1 Skrevet 26. mars 2008 Har funnet oppskrift på linsesuppe, men det står bare "gule eller røde linser" Er det noe mer de heter, eller er det bare en type gule, en type røde osv? Er ikke så bevandret i linseveien. Med mindre de skal på øynene.....
Nilma Skrevet 26. mars 2008 #2 Skrevet 26. mars 2008 Røde linser er som regel én bestemt type (kalles bare røde linser i dagligvarebutikker/helsekost, evt. masoor dal på "innvandrerbutikker"), men det finnes flere typer gule, f.eks. toovar/toor dal eller channa dal.
MarianneE Skrevet 26. mars 2008 Forfatter #3 Skrevet 26. mars 2008 Hmm.. Ok. Har det noe å si hva man har mer enn linsene? I oppskriften er det gulrot, løk, selleri, hvitløk, sellerirot og buljong. er det det samme om man bruker røde eller gule? Tenkte kanskje den ene typen (f.eks rød) har en smak som passer bedre med grønnsakene.
Gjest Gjest Skrevet 26. mars 2008 #4 Skrevet 26. mars 2008 Hmm.. Ok. Har det noe å si hva man har mer enn linsene? I oppskriften er det gulrot, løk, selleri, hvitløk, sellerirot og buljong. er det det samme om man bruker røde eller gule? Tenkte kanskje den ene typen (f.eks rød) har en smak som passer bedre med grønnsakene. I en liknende oppskrift har jeg brukt røde linser (hele, det finnes både hele og splittede/halve røde linser), og det fungerer bra. Linsene smaker ikke så mye i seg selv, men tar smak av krydder, kraft etc. De røde linsene blir myke og gulere når de er kokt - noen linser "grøter seg" enda mer og passer til stuing, f eks sånne brungrønne linser (blond lentils), andre holder seg enda helere (f eks puy-linser, som vel brukes mer i fransk mat). Synes jeg, da. Gule linser har jeg ikke prøvd meg på , men de virker vanlige i indisk hverdagsmat. Chana dal er vel splittede kikerter, tror jeg - og kikerter er jo godt.
Gjest Gjest Skrevet 27. mars 2008 #5 Skrevet 27. mars 2008 Chana dal er vel splittede kikerter, tror jeg - og kikerter er jo godt. Må rette meg selv - chana dal lages av en nær, mindre slektning av kikerten
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå