Fat Sally Lee Skrevet 25. mars 2008 #1 Skrevet 25. mars 2008 Sikkert et teit spørsmål, men jeg er litt rådvill her... Jeg satte deig til brød nå i aften, men fant ut at jeg mangler olivenolje til toppingen, og rekker ikke butikken. Går det greit å oppbevare deigen over natten og steke brødet i morgen i stedet? Hvordan skal jeg i såfall oppvevare det? I kjøleskapet?
Gjest Fisk73 Skrevet 25. mars 2008 #2 Skrevet 25. mars 2008 (endret) Sikkert et teit spørsmål, men jeg er litt rådvill her... Jeg satte deig til brød nå i aften, men fant ut at jeg mangler olivenolje til toppingen, og rekker ikke butikken. Går det greit å oppbevare deigen over natten og steke brødet i morgen i stedet? Hvordan skal jeg i såfall oppvevare det? I kjøleskapet? Jeg baker ofte kalde gjærdeiger, følger oppskrift som normalt men bruker kaldt vann. Går helt greit. Oppbevarer deigen på benken. edit: Du har vel allerede satt deigen... Da er jeg jammen ikke sikker jeg... Endret 25. mars 2008 av Fisk73
Fat Sally Lee Skrevet 26. mars 2008 Forfatter #3 Skrevet 26. mars 2008 Vel, nå har deigen stått kaldt over natten, så jeg gjør et forsøk
Gjest Fisk73 Skrevet 26. mars 2008 #4 Skrevet 26. mars 2008 Vel, nå har deigen stått kaldt over natten, så jeg gjør et forsøk Vil tro det går bra.. *krysser fingre*
Fat Sally Lee Skrevet 8. april 2008 Forfatter #5 Skrevet 8. april 2008 Tenkte bare jeg skulle oppdatere litt her, i tilfelle flere skulle lure på det samme: Det gikk helt fint å bake ut brødene, nesten ett døgn etter at deigen ble satt. Eneste feilen jeg gjorde, var at jeg ikke dekket bakebollen med plast, så deigen på toppen ble hard og måtte fjernes før utbaking. Så det går helt fint å sette deigen kvelden i forveien - det kan jo være greit å vite hvis man f.eks venter gjester man har litt knapt med tid den aktuelle kvelden.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå