Gå til innhold

Hva spiser dere i løpet av en dag?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest :)
Skrevet

Jeg bare lurte på hva dere spiser i løpet av en dag.?

Selv får jeg i meg altfor mye karbohydrater, og altfor lite fett og protein :S Vet ikke hvordan jeg skal klare å endre på dette. Er det forresten noen som har et eksempel på hva man skal spise i løpet av en dag hvis man følger Fedon Lindberg-dietten?

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

På en vanlig dag pleier jeg å spise:

Frokost:

To solide brødskiver av dansk rugbrød med kokt skinke, agurk, tomat + et glass melk + litt kålrot

Lunch:

Tre brødskiver grovt brød med en boks tunfisk, litt youghurt + krydder og litt feta-ost + et glass melk + en gulrot

Middag:

Kyllingfilet eller fisk med masse grønnsaker, litt saus + noe ris/potet/brød til. Vann til maten + en frukt.

Kvelds:

To brødskiver med litt smør på + banan. Et par spiseskjeer cottage cheese blandet med youghurt.

Tror jeg får i meg for lite fett....og kunne sikkert spist mer proteiner. Men når man lever på studielån blir det fort dyrt å kjøpe protein-rik mat, billigere å spise seg mett på brød.

Gjest Gjest
Skrevet

Har som regel veldig dårlig råd jeg, så blir kankje bare en lett frokost feks havregrøt, til middag ris og tunfisk md soyasaus og sitronpepper, og det samme til kvelds..

Ganske kjedelig etterhvert, og kjenner på kroppen at noe "mangler" :(

Gjest fragment
Skrevet

Det varierer ganske mye, men kan f.eks skrive opp det jeg har spist i dag:

Frokost:

- Tre grove knekkebrød med ost, skinke og tomat.

- Et lite glass juice.

- To kopper te (uten sukker).

Lunsj:

- En porsjon All Bran med Biola.

Middag:

- En middels stor porsjon laks med pasta.

Kvelds:

- To grove knekkebrød med kaviar.

- En kopp te.

- En liten yoghurt med havregryn.

Trening:

Har gått en halvtime med hunden og vært på fotballtrening i dag.

Etter litt utskeielser i påsken er det nå skjerpings i matveien frem mot sommeren. Det skal gå rimelig greit ettersom jeg normalt spiser bra, men det er jo litt hardt i begynnelsen etter en ferie.

Skrevet

Hmm...typisk hverdag ser slik ut:

Frokost: 2 knekkebrød med skinke

Lunsj: 2 knekkebrød med skinke

Middag: Kalkunfilet med grønnsaker og saus

Kvelds: 2 knekkebrød med skinke

I helgene unner jeg meg gjerne litt sjokolade, kanskje havrekjeks med sjokolade eller rekechips. Sans is og gele er fine desserter.

Er også veldig glad i tomatsuppe med kalkunbiter i...

Spiser slik mest fordi jeg er redd for magen min...har en del intoleranser som gjør meg veldig dårlig i magen om jeg ikke spiser veldig rent....

Drikker bare vann, eller Fun Light saft...en del kakao på vinterstid...2 kopper om dagen i snitt...eller varmt vann med honning....

Skrevet

Jeg slanker meg, så jeg noterer ned det jeg spiser. Prøver å få i meg 1500-1600 kcal daglig, men i dag ble det 1300:

Frokost

-Havregrøt

-Juice

Lunsj

-Stekte grønnsaker med skinke

Mellommåltid

-To små brødskiver med mager hvitost og paprika

Middag

-Lapskaus

-Litt gele med vaniljesaus til dessert

Kvelds

-Lett yoghurt naturell

-10 pistasjnøtter

-1 eple

I tillegg te, vann og pepsi max

Gjest Gjest
Skrevet

I dag har jeg spist litt mer enn ellers fordi vi hadde igjen middag fra i går:

Frokost: En ganske stor porsjon havregryn med solsikkefrø og rismelk

Lunsj: Et par stykker quiche med skinke, diverse ost, erter og vårløk (middagsrester fra i går). Andre dager enten et par passe grove brødskiver, gjerne med ost, eller noen knekkebrød.

Middag: Fullkornpasta, hjemmelagd tomatsaus (m/hermetiske tomater, tomatpure, gulrot, broccoli, løk), hjemmelagde kjøttboller (av kjøttdeig, med løk og parmesan) og salat (hjertesalat, brønnkarse, vårløk og vinaigrette-dressing)

Kvelden: lakris :ler: Noen ganger frukt, andre ganger middagsrester...

Jeg tror jeg spiser nokså sunt og får i meg det meste jeg trenger - og i tillegg litt ekstra. Prøver å få spist mye grønnsaker. Noen ganger blir det nok litt for mye kjøtt i kosten... Det er forresten ikke ofte vi spiser kjøttdeig. I morgen står grønnsakssuppe med kikerter på menyen, tror jeg.

Hvis du vil få i deg mer protein, så bytt ut noen karbohydrater, f eks ris og endel pasta, med bønner og linser (og kikerter), eller gryn (byggryn i stedet for ris). Spis kjøtt, kylling og fisk om du ikke er vegetarianer. Fett; i visse mengder i kjøtt og fisk, meieriprodukter, vegetabilske oljer...

Et enkelt grep er å bytte ut hvit ris med naturris (litt lengre koketid, men mer næring) og vanlig pasta med fullkornspasta.

Skrevet

SKal du følge Fedon Lindbergs filosofi skal du unngå for mye brød - og skal du spise det skal det være hans eget brød eller tilsvarende, grove knekkebrød eller pumpernikkelbrød,rugsprø,fiberrik.

Forslag til

frokost: kornblanding(pass på karboene),havregrøt,smoothie, egg&bacon/omelett m.skinke - tomatbønner ved siden av eller grønnsaker, avacado m.reker

lunsj: salat - pass på nok proteiner(egg,skinke,tunfisk,kylling), en skive m.masse pålegg , middag m. grønnsaker (ikke potet,ris,pasta)

middag: proteiner og fett - samt grønnsaker , linser, kikerter o.l. - her også ikke for mye ris/pasta++

kvelds: avacado m.reker/rømme, ostebiter&grønnsakstaver , cottage cheese m. bringebær og hakkede nøtter

rask mat/mellommåltid o.l. : kyllingvinger/lår, karbonade,kotelett , ost , nøtter

proteinbarer (nutrilettbarer har for mye karbohydrater - atkins o.l. er bedre), en frukt og litt nøtter

Ikke vær redd for litt fett ! Prøv å få til en miks av protiner og fett samt grønnsaker,linser til hvert måltid. Ikke det ene uen det andre.

Til alle måltid kan man spise middagsrester

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...