janne84 Skrevet 20. mars 2008 #1 Skrevet 20. mars 2008 Har tenkt å bruke de i brød. Ei vennine sier de må ligge natten over, behøver de virkelig så lenge?
Gjest Gjest Skrevet 20. mars 2008 #2 Skrevet 20. mars 2008 Nei, jeg pleier bare å helle over litt varmt vann (tevann-varmt fra mikroen) og la det stå 10-15 minutter. Jeg pleier å blande havregryn og linfrø, men det går like fint med bare linfrø.
janne84 Skrevet 20. mars 2008 Forfatter #3 Skrevet 20. mars 2008 har havregryn og, kanskje jeg skal teste ut det og? Har du ei god oppskrift da?
Gyda Skrevet 20. mars 2008 #4 Skrevet 20. mars 2008 Bruker også masse linfrø i brødene... men har aldri lagt dem i vann... Hvorfor skal man det liksom?
Gjest Gjest Skrevet 20. mars 2008 #5 Skrevet 20. mars 2008 Jeg bruker ingen fast oppskrift, men til tre brød bruker jeg ca. 3 liter mel, derav 1 liter hvetemel. Resten kan være en blanding av sammalt hvetemel, rugmel (ikke for mye, ellers blir deigen så vanskelig å jobbe med), spelt, dvs. det du har. Jeg bruker å blande havregryn og havregryn i et halvlitermål (ikke helt fullt, det må være nok plass til vannet). Tilsett litt salt (1 ts), litt sukker eller honning (1 ss), melk eller vann til passe deig. En pakke gjær holder.
Gjest Gjest Skrevet 20. mars 2008 #6 Skrevet 20. mars 2008 Bruker også masse linfrø i brødene... men har aldri lagt dem i vann... Hvorfor skal man det liksom? Brødene mine blir veldig tørre hvis jeg ikke bløtlegger linfrøene. Da suger de opp for mye væske fra deigen.
janne84 Skrevet 20. mars 2008 Forfatter #7 Skrevet 20. mars 2008 ja, nå skal jeg prøve. Har i både linfrø, havregryn og solsikkefrø Er første gang jeg prøver meg på å lage brød fra bunn. Er så enkelt å kjøpe disse 1-2-3 pakkene. Skal bli morsomt å se resultatet, når jeg i tilegg tar det på feelingen. Har tenkt å bruke hvetemel, rugmel (både fint og grovt) og grovbakst mel... Skal bli spennende!
Gyda Skrevet 20. mars 2008 #8 Skrevet 20. mars 2008 Ok. Det problemet har ikke jeg. Brødene mine blir vanligvis saftige og gode - men så har jeg i utgangspunktet en rimelig bløt deig da - så da får de vel sugd den væsken de trenger. Har bakt 16 brød i dag
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå