Gjest LoisLane Skrevet 6. mai 2003 #1 Del Skrevet 6. mai 2003 Var på besøk hos bestemoren min og bladde meg gjennom haugevis av ukeblader. Så en kake i Hjemmet som jeg skulle skrive av oppskriften til, men det glemte jeg jo... Er det noen som har den? Kaka var dekket med daimkuler (nei, det var ikke daim-iskaka), og hadde nøttebunn og vaniljekrem (?) inni. Tror det var et relativt nytt Hjemmet, og at det var egne sider om festkaker. Håper noen kan hjelpe meg, vil så gjerne bake denne før helga! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Livets datter Skrevet 6. mai 2003 #2 Del Skrevet 6. mai 2003 Oj, den husker jeg at jeg så, men har dessverre kastet bladet. Kan noen av disse oppskriftene hjelpe? Daimkake 1 Daimkake 2 Daimkake 3 Daimkake 4 Daimkake 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Texas Skrevet 6. mai 2003 #3 Del Skrevet 6. mai 2003 Jeg tror jeg kanskje kan ha den hjemme. Legger den inn i kveld eller i morgen, jeg :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyda Skrevet 6. mai 2003 #4 Del Skrevet 6. mai 2003 Her er den: den heter Nøttekake med daimkuler 175 g hasselnøttkjerner eller mandler 150 g melis 4 eggehviter Fyll: 5 dl ferdig vaniljekrem 50 g kokesjokolade 3 dl kremfløte Garnering: 3 -4 dl daimkuler eller krokanstrøssel Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk litt til. Vend forsiktig inn malte nøtter eller mandler. Tegn et på bakepapir tre sirkler a 22 cm eller to sirkler a 26 cm i diameter. Legg dem på stekeplater. Smør papirene og bre røren jevnt utover. Stek bunnene midt i ovnen ved 160 - 170 grader i ca 15 minutter. Hvelv bunnene på rist og dra av papiret mens bunnene er varme. La gjerne bunnene ligge til avkjøling under dekke, da blir de litt myke og seige. Bland vaniljekremen med vispet kremfløte og finrevet sjokolade. Bre 1/3 av kremen på første lag (eller 1/2 om du har to bunner), legg på neste bunn og bre 1/3 av kremen over den også. Dekk med siste bunn og bre resten av kremen rundt og oppå kaken slik at den er godt dekket. Trykk godt med daimkuler eller krokanstrøssel over kaken. Om ønskelig kan du pynte med en marispanrose og noen -blader. Den høres og ser veldig god ut. Lykke til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 6. mai 2003 #5 Del Skrevet 6. mai 2003 Du er en knupp, Gyda! Du også, Texas, selv om du ikke rakk det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå