Gjest Gjest Skrevet 16. mars 2008 #1 Skrevet 16. mars 2008 Jeg skal lage kake i morgen og befinner meg for tiden på ferie i Australia. Mener å huske å ha lest her tidligere at det ikke finnes vaniljesukker i utlandet, stemmer det? Kakeoppskriften min krever et par skjeer med vaniljesukker (det er en sjokoladekake), så jeg lurer på hva jeg da eventuelt kan bruke i stedet. Håper noen kan hjelpe meg!
venus* Skrevet 17. mars 2008 #4 Skrevet 17. mars 2008 Melis er kun sukker.. Jeg ville også satset på vaniljestang, men vær forsiktig med mengden! Ellers kan du fort ende opp med vaniljesjokoladekake.. Personlig hadde jeg kanskje kuttet ut alt med vanilje.
Gjest Gjest Skrevet 17. mars 2008 #5 Skrevet 17. mars 2008 Skjær et snitt i en fersk vaniljestang og legg i et lufttett glass sammen med melis. Etter en liten stund (en uke eller noe) vil du ha vaniljesukker.
Gjest Gjest Skrevet 17. mars 2008 #6 Skrevet 17. mars 2008 Takk for fine svar alle sammen! Jeg skal lage kaken i morgen, så jeg rekker dessverre ikke å lage eget vaniljesukker. Vaniljestang, er det å få tak i på dagligvarebutikken (den er stor)? Ligger det blant diverse bakevarer, sukker og liknende? Og hvor mye bør jeg beregne å ha oppi av vaniljestangen når oppskriften sier tre teskjeer vaniljesukker? Jeg er litt smågrønn på kakebaking, iallfall når jeg må bruke alternative ingredienser, så jeg setter stor pris på gode råd fra dere!
onyx Skrevet 17. mars 2008 #7 Skrevet 17. mars 2008 Tja, nå er ikke vaniljesukker akkurat noe typisk norsk fenomen, så sjekk i blant bakevarene i butikkhylla du. Alternativ erstatter du med litt vaniljeekstrakt eller frø fra en vaniljestang.
Gjest nextlife Skrevet 17. mars 2008 #8 Skrevet 17. mars 2008 Takk for fine svar alle sammen! Jeg skal lage kaken i morgen, så jeg rekker dessverre ikke å lage eget vaniljesukker. Vaniljestang, er det å få tak i på dagligvarebutikken (den er stor)? Ligger det blant diverse bakevarer, sukker og liknende? Og hvor mye bør jeg beregne å ha oppi av vaniljestangen når oppskriften sier tre teskjeer vaniljesukker? Jeg er litt smågrønn på kakebaking, iallfall når jeg må bruke alternative ingredienser, så jeg setter stor pris på gode råd fra dere! Vaniljestang finner du enten i hylla med bakervarer eller i krydderhylla. Ei vaniljestang er en myk bark med bittesmå sorte frø inne i. Ca. 10 cm lang. Det beste er å koke ut vaniljen, så hvis du skal smelte smør til kaka kan du ta ca 1/4 av vaniljestanga, skjær den opp og skrap ut frøene. Frøene har du sammen med smøret du smelter. Alternativt kan du koke frøene i et par ss sukkerlake. Lykke til
Gjest Gjest Skrevet 18. mars 2008 #9 Skrevet 18. mars 2008 En liten oppdatering for den som måtte lure: Jeg gikk på butikken istad og fant faktisk vaniljesukker i krydderhylla! Så da var den bekymringen borte, og kaken står nå i ovnen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå