punkyB Skrevet 14. mars 2008 #1 Skrevet 14. mars 2008 Eller er ikke det nødvendig ? Skal bruke de til å lage risotto.
Gjest Morgan le Fay Skrevet 14. mars 2008 #2 Skrevet 14. mars 2008 Byggotto, mener du? Jeg pleier ikke å bløtlegge byggrynene, og det går helt greit. Koketiden er vel "til de føles ferdige".
HeleneHarepus Skrevet 14. mars 2008 #3 Skrevet 14. mars 2008 Til brøddeiger koker jeg dem møre før jeg har dem i deigen - ellers blir grynene så harde at blomberingene går ut av tennene. I supper koker jeg dem med i suppen. Bløtlegger du dem får de kortere koketid, men det går fint å koke dem uten å bløtlegge dem først. Kommer du på det; bløtlegg dem likevell.
Gjest Gjest Skrevet 14. mars 2008 #4 Skrevet 14. mars 2008 Det er bare koketiden som endres. om du bløtlegger dem trenger de bare koke ca 20 minutter, om de ikke er bløtlagt må du kanskje koke dem en time. Men begge deler går altså greit
punkyB Skrevet 14. mars 2008 Forfatter #5 Skrevet 14. mars 2008 Da skal jeg prøve meg på en byggotto i kveld - takker for kjappe svar :-)
Gåsen Skrevet 15. mars 2008 #6 Skrevet 15. mars 2008 Eller er ikke det nødvendig ? Skal bruke de til å lage risotto. Jeg har det i kjøttsuppe, for at de skal være mjuke og gode, legger jeg dem i bløt kvelden før. Merker stor forskjell.
punkyB Skrevet 17. mars 2008 Forfatter #7 Skrevet 17. mars 2008 Jeg la dem i bløtt på morgenen - så lagde jeg byggotto på kvelden og den ble ganske god! Prøver en sunnere linje og da er bygg etter hva jeg har skjønt en bra erstatning for ris.
Gjest Badiane Skrevet 17. mars 2008 #8 Skrevet 17. mars 2008 Til brøddeiger koker jeg dem møre før jeg har dem i deigen - ellers blir grynene så harde at blomberingene går ut av tennene. I supper koker jeg dem med i suppen. Bløtlegger du dem får de kortere koketid, men det går fint å koke dem uten å bløtlegge dem først. Kommer du på det; bløtlegg dem likevell. Kan du gi meg en pekepinn på hvor mye byggryn man trenger til en gjennomsnittlig stor brøddeig (3 brød), eller har du eventuelt en oppskrift? Jeg forsøkte med bryggryn i brøddeig i forrige uke, og da hadde jeg tydeligvis oppi for mye.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå