Gjest Kakebaker Skrevet 5. mai 2003 #1 Del Skrevet 5. mai 2003 Hei, smørkremen tykner ikke selv om jeg har brukt "ordentlig" smør. En mulig forklaring kan være at ingrediensene ble for varme før jeg rørte inn smøret... Er det noen som har råd om hvordan jeg kan redde kremen? Servering i ettermiddag - dette haster :-? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Alive Skrevet 5. mai 2003 #2 Del Skrevet 5. mai 2003 Det spørs hvor myk den ble... melis går, hvis du ikke trenger mengder... Hvis ikke anbefaler jeg å starte forfra... Lykke til!!! mmmmmm......hørtes godt ut forresten, ta et stykke for meg også da... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 5. mai 2003 #3 Del Skrevet 5. mai 2003 Jeg rørte inn smøret en gang før de andre ingrediensene var ordentlig avkjølt. Da smelta det rett og slett og kremen ble flytende. Den ble aldri tykkere igjen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 5. mai 2003 #4 Del Skrevet 5. mai 2003 Skal kjelen med ingrediensene taes av plata, og så kjøles ned, og så skal smøret røres inn da eller ? Minnes det stod noe annet i oppskriften (?) Har hatt trøbbel med denne selv, og vil gjerne prøve meg igjen snart.... For den ER SÅÅÅ god :D Hjelpo! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 5. mai 2003 #5 Del Skrevet 5. mai 2003 Skal kjelen med ingrediensene taes av plata' date=' og så kjøles ned, og så skal smøret røres inn da eller ? [/quote'] Det gjør jeg, men jeg lager kanskje en litt annen type enn deg. Jeg lager bunnen i langpanne. Deler den i to og har krem mellom lagene. Har smeltet sjokolade og smørkremtopper oppå. Men kremen er vel nesten lik går jeg ut fra... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 5. mai 2003 #6 Del Skrevet 5. mai 2003 Jeg har laget suksesskake 2 ganger i mitt liv, og begge ganger var kremen mislykket... Første gangen kompenserte jeg med å hive oppi en del melis, det ble ikke særlig vellykket, kan man si... Andre gangen - i anledning 17. mai i fjor - trødde jeg til igjen, full av pågangsmot og gode råd. Kremen var nydelig god, den, og jeg var full av håp! Men da kaken ble tatt ut av kjøleskapet og hadde stått på stuebordet en liten stund, dryppet det en sirkel av fine, gule dråper fra stettefatet og ned på bordet! Så jeg stiller meg mer enn gjerne i køen av dem som takker pent for alle gode råd mht. denne kaken ("som skal være sååååå enkel"), for den er bare snadder-god! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marianne Skrevet 5. mai 2003 #7 Del Skrevet 5. mai 2003 Ja kjelen må tas av plata og avkjøles før smøret røres i. Jeg pleier å ta det over i en egen skål jeg, for da kjølner det fortere. Her er oppskriften på min kake med krem. Suksesskake 200 gram malte mandler 200 gram melis 5 stivpiskede eggehviter 1 ts bakepulver stekes på 180 grader Fyll: 5 eggeplommer 1 dl fløte 125 gram sukker 125 gram smør røres i når det er avkjølt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 5. mai 2003 #8 Del Skrevet 5. mai 2003 En venninne av meg pleier å lage flere suksessterter samtidig, fryse dem og ta dem opp etter behov. Har noen prøvd å fryse kaken? Og blir i så fall kremen like god etter frysing og tining? Min venninne mener det er viktig å vispe kremen kraftig og lenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marianne Skrevet 5. mai 2003 #9 Del Skrevet 5. mai 2003 Jeg fryser alltid med krem og alt ja Akkurat nå har jeg 5 stk i fryseren Men ja kremen er akkurat like god etterpå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 5. mai 2003 #10 Del Skrevet 5. mai 2003 Hadde ikke hatt dem så lenge i fryseboksen, er jeg redd... farlig gode! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 5. mai 2003 #11 Del Skrevet 5. mai 2003 Jeg visper ikke min krem, rører den bare sammen. Første gangen jeg laget ble den mislykket fordi jeg hadde i smøret for fort, men andre gangen ble den bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 5. mai 2003 #12 Del Skrevet 5. mai 2003 Jeg bruker samme oppskrift som Marianne. Setter kjelen med kremen i iskaldt vann, og rører et par ganger i den mens den avkjøles. Det hender nemlig at jeg er for rask med å ta den av varmen. Jeg pisker i kaldt smør i terninger. Som regel rører jeg i ei plate smelta kokesjokolade i halve kremen. Her i huset holder det nemlig ikke med en porsjon, så jeg lager rund kake i to lag med to slag krem :nammenam: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marianne Skrevet 5. mai 2003 #13 Del Skrevet 5. mai 2003 Når en er vant til at de ligger der så tenker en ikke sånn over dem. Men i begynnelsen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 5. mai 2003 #14 Del Skrevet 5. mai 2003 Å, da er det kanskje håp for meg også! Jeg må nok bare huske at det ikke lønner seg å være altfor ivrig og ha dårlig tålmodighet! Går det an å bake suksessterte på en vanlig mandag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 5. mai 2003 #15 Del Skrevet 5. mai 2003 Jepp Væren! Særlig nå som du ike trenger å bade i pærebrus lenger Men er ikke denne tråden egentlig i feil forum? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 5. mai 2003 #16 Del Skrevet 5. mai 2003 Skulle kanskje vært i en annen kategori, ja! Mat og drikke, f.eks... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marianne Skrevet 5. mai 2003 #17 Del Skrevet 5. mai 2003 Enig i det jeg flytter den jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 5. mai 2003 #18 Del Skrevet 5. mai 2003 Jippiii! Da skal jeg prøve den igjen snart og Da tror jeg endelig jeg får den litt bedre til..... Tusen takk for mange gode tips : 8) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kakebaker Skrevet 6. mai 2003 #19 Del Skrevet 6. mai 2003 Hei alle, takk for mange gode tips og artige kommentarer :-) Tror feilen lå i at kremen ikke var nok avkjølt før jeg rørte inn smøret, så da vet vi det til neste gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lott@ Skrevet 6. mai 2003 #20 Del Skrevet 6. mai 2003 Et lite tips..................... ha i litt gelantinpulver i kremen, og kremen blir garantert fast og fin. En annet triks som jeg bruker for å forsikre meg om at kremen holder seg på kakebunnen, er: Jeg plasserer bunnen i en springform og heller deretter kremen over. Deretter setter jeg den inn i kjøleskapet. Resultat: Kremen holder seg på kaken og renner IKKE av. Lykke til!!! Forresten, denne kakebunnen smaker også fortreffelig med sjokoladekrem istedet for den gule kremen. Eller forresten, hva med begge deler???? Da tenker jeg at jeg til helgen skal lage kaken i langpanne, ha gul krem i midten og sjokoladekrem oppå!!!! Det MÅ jo bare bli helt 100!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå