Gjest Gjest Skrevet 11. mars 2008 #1 Skrevet 11. mars 2008 Hei Jeg lurte på om jeg skulle lage pizzaboller i dag, men ville helst satt deigen før jeg gikk på møte, slik at jeg blir borte fire maks fem timer. Må man da redusere gjærmengden, eller kan man bruke samme mengde og la deigen stå de timene man er borte? Håper det er noen bakekyndige om kan hjelpe
Gjest Gjest Skrevet 11. mars 2008 #2 Skrevet 11. mars 2008 Bruker kaldere væske hvis deigen skal heve lenge
Gjest Gjest Skrevet 12. mars 2008 #3 Skrevet 12. mars 2008 Riktig det, bruk kaldt vann/væske. Når jeg baker brød/boller hender det at jeg må usette utbakingen til dagen etter f.eks. Da lar jeg deigen stå kjølig og slår den ned av og til (det er viktig). Blir faktisk bedre bakst enn med vanlig heving.
Brunhilde Skrevet 12. mars 2008 #4 Skrevet 12. mars 2008 Lag deigen med kaldt vann og la den heve i kjøleskapet. Burde gå veldig bra.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå