Gå til innhold

Hvor lenge kan jeg la deigen heve?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Hei

Jeg lurte på om jeg skulle lage pizzaboller i dag, men ville helst satt deigen før jeg gikk på møte, slik at jeg blir borte fire maks fem timer. Må man da redusere gjærmengden, eller kan man bruke samme mengde og la deigen stå de timene man er borte? Håper det er noen bakekyndige om kan hjelpe :jepp:

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

Bruker kaldere væske hvis deigen skal heve lenge

Gjest Gjest
Skrevet

Riktig det, bruk kaldt vann/væske. Når jeg baker brød/boller hender det at jeg må usette utbakingen til dagen etter f.eks. Da lar jeg deigen stå kjølig og slår den ned av og til (det er viktig). Blir faktisk bedre bakst enn med vanlig heving.

Skrevet

Lag deigen med kaldt vann og la den heve i kjøleskapet. Burde gå veldig bra.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...