Gå til innhold

gjær pulver


Gjest Gjest_rolfkjo_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_rolfkjo_*

her i thailand finnes ikke fast gjær men bare pulver gjær, kan vi erstatte fast gjær med pulver? eventuelt hvor mye pulver for hver terning fastgjær kan vi erstatte?

norske oppskrifter oppererer for det meste med fastgjær.

rolfkjo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det blir vel det samme som tørrgjær her i Norge, det fungerer helt fint! det eneste er at du må bruke litt varmere veske enn fersk gjær. jeg mener 25 gr tørrgjær tilsvarer en sånn fersk gjærklump.

Lykke til da! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er 12 gram i hver pose med tørrgjær, og en pose tilsvarer 50 gram (1 terning) med fersk gjær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_rolfkjo_*

tusen takk for svar.

skal prove den fra Brunhild forslaget for hun hores veldig sikker i sin sak...

forresten grasatulerer paa etterskudd med kvinnedagen jenter..

rolfkjo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

her i thailand finnes ikke fast gjær men bare pulver gjær, kan vi erstatte fast gjær med pulver? eventuelt hvor mye pulver for hver terning fastgjær kan vi erstatte?

norske oppskrifter oppererer for det meste med fastgjær.

rolfkjo

Sawadee Krab : )

Gjær er ingen millimetervitenskap, så du må nesten prøve deg litt frem.

Noen typer eser kraftigere enn andre, noen tåler mer sukker, andre mer varme.

Hvis pulvergjæren du refererer til, er tørr bakegjær til brødbakst, kan du anta at to spiseskjeer (strøkne), tilsvarer en 50g pakke fersk gjær.

Men du risikerer neppe mer enn at du bruker litt lengre eller kortere tid på å heve deigen, om det blir litt slingringsmonn.

Bare sørg for å blande sukker og salt i melet, før du tilsetter glær og væske. Gjæren må ha salt og sukker for å fungere, men liker ikke å komme i direkte kontakt med dem, i høye konsentrasjoner.

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest
her i thailand finnes ikke fast gjær men bare pulver gjær, kan vi erstatte fast gjær med pulver? eventuelt hvor mye pulver for hver terning fastgjær kan vi erstatte?

norske oppskrifter oppererer for det meste med fastgjær.

rolfkjo

oppskrifter så står det eks 50 g gjær. da velger man selv om det er tørr eller den firkantet. En pose tilsvarer en firkant

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...