Gjest Gjest_rolfkjo_* Skrevet 8. mars 2008 #1 Del Skrevet 8. mars 2008 her i thailand finnes ikke fast gjær men bare pulver gjær, kan vi erstatte fast gjær med pulver? eventuelt hvor mye pulver for hver terning fastgjær kan vi erstatte? norske oppskrifter oppererer for det meste med fastgjær. rolfkjo Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gunnhild83 Skrevet 8. mars 2008 #2 Del Skrevet 8. mars 2008 Det blir vel det samme som tørrgjær her i Norge, det fungerer helt fint! det eneste er at du må bruke litt varmere veske enn fersk gjær. jeg mener 25 gr tørrgjær tilsvarer en sånn fersk gjærklump. Lykke til da! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 8. mars 2008 #3 Del Skrevet 8. mars 2008 Det er 12 gram i hver pose med tørrgjær, og en pose tilsvarer 50 gram (1 terning) med fersk gjær. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_rolfkjo_* Skrevet 9. mars 2008 #4 Del Skrevet 9. mars 2008 tusen takk for svar. skal prove den fra Brunhild forslaget for hun hores veldig sikker i sin sak... forresten grasatulerer paa etterskudd med kvinnedagen jenter.. rolfkjo Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 9. mars 2008 #5 Del Skrevet 9. mars 2008 her i thailand finnes ikke fast gjær men bare pulver gjær, kan vi erstatte fast gjær med pulver? eventuelt hvor mye pulver for hver terning fastgjær kan vi erstatte? norske oppskrifter oppererer for det meste med fastgjær. rolfkjo Sawadee Krab : ) Gjær er ingen millimetervitenskap, så du må nesten prøve deg litt frem. Noen typer eser kraftigere enn andre, noen tåler mer sukker, andre mer varme. Hvis pulvergjæren du refererer til, er tørr bakegjær til brødbakst, kan du anta at to spiseskjeer (strøkne), tilsvarer en 50g pakke fersk gjær. Men du risikerer neppe mer enn at du bruker litt lengre eller kortere tid på å heve deigen, om det blir litt slingringsmonn. Bare sørg for å blande sukker og salt i melet, før du tilsetter glær og væske. Gjæren må ha salt og sukker for å fungere, men liker ikke å komme i direkte kontakt med dem, i høye konsentrasjoner. Lykke til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 9. mars 2008 #6 Del Skrevet 9. mars 2008 her i thailand finnes ikke fast gjær men bare pulver gjær, kan vi erstatte fast gjær med pulver? eventuelt hvor mye pulver for hver terning fastgjær kan vi erstatte? norske oppskrifter oppererer for det meste med fastgjær. rolfkjo oppskrifter så står det eks 50 g gjær. da velger man selv om det er tørr eller den firkantet. En pose tilsvarer en firkant Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå