Gå til innhold

Vin til kyllingfilet med eplesaus


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal servere kyllingfileet med eplesaus til middag i dag. Eplesausen består av innkokt eplesaft og fløte/smør. Hva slags vin bør vi ha til? Jeg er helt blank når det gjelder vin... bør jeg gå for rød eller hvit? Håper noen kan komme med noen smarte tips, ikke så veldig lenge til gjestene kommer ;)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Pga sausen ville jeg valgt en hvitvin. Ikke en helt tørr men heller ikke søt om du skjønner :fnise:

En Alsace eller tørr tysk vil nok passe.

Rødvin vil nok kræsje litt med med den syrlige eplesmaken og kan lett bli metallisk i smaken.

Du kan jo eventuelt smake litt på forhånd selv, (altså sausen) med både rødvin og hvitvin og se hva som passer. Det er sausen som avgjør i denne retten, kylling går ellers utmerket til rødvin.

Lykke til!

Skrevet

Tusen takk for at du svarte så raskt :) Valgte en hvitvin som gikk greit nok (jeg hadde ikke så mange å velge mellom...) Skal ta med meg tipset ditt til neste gang jeg skal lage sausen!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...