ingefær Skrevet 23. februar 2008 #1 Skrevet 23. februar 2008 Vi skal servere kyllingfileet med eplesaus til middag i dag. Eplesausen består av innkokt eplesaft og fløte/smør. Hva slags vin bør vi ha til? Jeg er helt blank når det gjelder vin... bør jeg gå for rød eller hvit? Håper noen kan komme med noen smarte tips, ikke så veldig lenge til gjestene kommer
Gjest Gjest Skrevet 23. februar 2008 #2 Skrevet 23. februar 2008 Pga sausen ville jeg valgt en hvitvin. Ikke en helt tørr men heller ikke søt om du skjønner En Alsace eller tørr tysk vil nok passe. Rødvin vil nok kræsje litt med med den syrlige eplesmaken og kan lett bli metallisk i smaken. Du kan jo eventuelt smake litt på forhånd selv, (altså sausen) med både rødvin og hvitvin og se hva som passer. Det er sausen som avgjør i denne retten, kylling går ellers utmerket til rødvin. Lykke til!
ingefær Skrevet 24. februar 2008 Forfatter #3 Skrevet 24. februar 2008 Tusen takk for at du svarte så raskt Valgte en hvitvin som gikk greit nok (jeg hadde ikke så mange å velge mellom...) Skal ta med meg tipset ditt til neste gang jeg skal lage sausen!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå