Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er utrolig glad i bløtkake og har just funnet ut at det ikke er så vanskelig å lage den heller,MEN kremen altså fløten og skal legges på til sist er utrolig vanskelig å få smørt delikat på. Hva er trikset??

Hvilke fyll liker du??

Min favoritt er vaniljekrem og bringebør/jordbør

Skrevet (endret)

Jeg tror du må bare øve videre, så vil det til slutt gå som en lek å få til en pen bløtkake. Evt kan du bare dekke hele med marsipanlokk. ;)

Mitt favorittfyll er vel bringebærkrem (kremfløte pisket med litt melis eller vaniljesukker, blandet med moste bringebær) med hakkede valnøtter.

Endret av Arkana
Gjest Gjest_wera_*
Skrevet

Jeg er også veldig glad i bløtekake og har følgende "triks" for å få kremen glatt på toppen; En smørekniv, slik en med bredt blad er fin, men aller best er det å glatte kremen med en stekespade i metall.

Min yndlingsbløtekake: Man smelter en stor firkløver sjokolade og smører på begge (evt alle tre lagene etter at kaken er delt) - bland litt smør eller melk i sjokoladen hvis du ikke vil at den skal bli hard. Så har jeg på et tynt lag krem over sjokoladen, så tynne bananskiver og et tynt lag til med krem. Samme på neste lag og på toppen har jeg bare krem over sjokoladen.

Tror denne kan være god med vaniljekrem i stede for banan også.

Gjest Pupsilure
Skrevet
Jeg er også veldig glad i bløtekake og har følgende "triks" for å få kremen glatt på toppen; En smørekniv, slik en med bredt blad er fin, men aller best er det å glatte kremen med en stekespade i metall.

Min yndlingsbløtekake: Man smelter en stor firkløver sjokolade og smører på begge (evt alle tre lagene etter at kaken er delt) - bland litt smør eller melk i sjokoladen hvis du ikke vil at den skal bli hard. Så har jeg på et tynt lag krem over sjokoladen, så tynne bananskiver og et tynt lag til med krem. Samme på neste lag og på toppen har jeg bare krem over sjokoladen.

Tror denne kan være god med vaniljekrem i stede for banan også.

Oj, den hørtes god ut! Tror jeg skal prøve den neste helg da jeg skal i bursdag og har lovet å bake kake ;) Jeg pleier å bruke vaniljekrem i et av lagene, krem og fruktcoctail i et og krem blandet med bringebærsyltetøy i det tredje. Og marsipanlokk da. Har fått masse skryt! Men firkløver hørtes spennende ut! :)

Skrevet

Jeg bruker et lag krem, et lag banan, et lag jordbær og et lag revet sjokolade. Viktig å dynke godt, ellers blir den tørr. Særlig over sjokoladen.

Etter at jeg har avsluttet med krem rundt hele kaken, "kaster" jeg revet sjokolade langs kanten på kaka. Toppen er bare krem.

Skrevet

Syns det går fint å bre krem på kaka når jeg klatter den på langs kanten av toppen først, altså fire-fem store klatter jevt fordelt. Og så brer jeg den bortover og ned langs kanten med lette bevegelser, og er nøye med å ikke få kniven inntil kaka og å ikke dra med meg krem som har vært inntil kaka videre. Smuleblandet krem ser ikke særlig lekkert ut. Midten på toppen er det som regel nok krem igjen i klattene til at blir dekket når jeg jevner ut toppen til slutt.

Et annet tips er å sette kakefatet oppå en opp ned dyp tallerken, da kommer det opp så du får bedre tak i kanten og det er lettere å dreie det rundt. For å unngå at tallerkenen sklir kan du sette den på en fuktig klut. Bare sørg for å ta en tallerken som er stor nok til at fatet ikke vipper.

Skrevet

Nam nam mange gode forslag her må jeg si!!!

Tror muligens jeg pisker kremen litt for mye, glemte å si at jeg bruker å blande inn litt vaniljesukker i kremen for å få litt annen smak!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...