Gjest Kick Skrevet 21. februar 2008 #1 Skrevet 21. februar 2008 Nå er ikke 10% mettet fett heller særlig sunt, men det er mye bedre enn nærmere 30%! Jeg er veldig glad for den nye creme fraiche, og har allerede prøvd den i tandoori chicken, det funket bra, det ble veldig god smak. Er det noen andre her som har prøvd den?
Grissini Skrevet 21. februar 2008 #2 Skrevet 21. februar 2008 Nå er ikke 10% mettet fett heller særlig sunt, men det er mye bedre enn nærmere 30%! Jeg er veldig glad for den nye creme fraiche, og har allerede prøvd den i tandoori chicken, det funket bra, det ble veldig god smak. Er det noen andre her som har prøvd den? Jeg har ikke prøvd den, men for å få et enda sunnere alternativ, anbefaler jeg deg å bruke matyoughurt i indisk. Veldig godt og mer autentisk syntes jeg
amles Skrevet 21. februar 2008 #3 Skrevet 21. februar 2008 Å, så bra...! Har styrt litt unna tikka masala pga creme fraichen.
Mischa Skrevet 21. februar 2008 #4 Skrevet 21. februar 2008 Hvor selges den? Kiwi er så dårlig på å føre Sans-produkter og har ikke hele utvalget..
Gjest Morgan le Fay Skrevet 21. februar 2008 #5 Skrevet 21. februar 2008 Men kan den kokes uten at det skiller seg? Jeg bruker aldri crème fraîche (og seterrømme) unntatt i retter som må kokes; ellers kan man like gjerne bruke kesam eller yoghurt/matyoghurt (i indiske retter).
amles Skrevet 21. februar 2008 #6 Skrevet 21. februar 2008 Det er vel det som er problemet med yoghurten...skiller seg og blir mere kornet. (Noe barna mine ikke liker) Selvsagt er det noen retter det passer best med yoghurt til, men bla. tikka masala må det være creme fraiche eller fløte, synes jeg da! Dessuten er det vel 8% fett i matyoghurten også? Så veldig mye sunnere erden vel ikke. Bruker vanlig Yoghurt naturell, hvis jeg skal bruke yoghurt (siler den så den bir tykkere)
Gjest Kick Skrevet 21. februar 2008 #7 Skrevet 21. februar 2008 (endret) Den skilte seg ikke da jeg kokte den i tandoorisausen i fem-ti minutter, i alle fall. Jeg har kjøpt den på Spar, har sett at de har den på Ultra også. Endret 21. februar 2008 av Kick
Tusle Skrevet 21. februar 2008 #8 Skrevet 21. februar 2008 Jeg ble veldig glad når jeg så dette Endelig får en vel si
Nilma Skrevet 21. februar 2008 #9 Skrevet 21. februar 2008 Men kan den kokes uten at det skiller seg?Jeg har ikke prøvd den, men i følge Tine skal den være varmestabil. Selvsagt er det noen retter det passer best med yoghurt til, men bla. tikka masala må det være creme fraiche eller fløte, synes jeg da!Vel, nå skal det yoghurt i tikka masala (og i marinaden til tandoorikylling), så da vil jeg absolutt si at det passer bedre enn fløte eller CF. Jeg har enda til gode å se crème fraîche i en indisk oppskrift. (Nå kan det selvsagt diskuteres hvorvidt tikka masala er en indisk rett, men det er kanskje en annen sak.)
Gjest Gjest Skrevet 21. februar 2008 #10 Skrevet 21. februar 2008 Både creme fraiche og rømme skal vel være varmestabile :klø: Jeg er også enig i at det er best å bruke yoghurt i indiske retter, klarer ikke helt å sette fingeren på smaksforskjellen, men synes creme fraiche er både søtere, eller sursøtere, og (den vanlige varianten) fetere enn yoghurt... yoghurt er mildere på smak? Ikke for det, jeg lager ikke ordentlig indisk ofte, og har brukt creme fraiche i noen indisk/asiatisk-inspirerte retter med blant annet mangochutney (hehe, som om det gjør den indisk automatisk) - men autentiske er de ikke...
Gjest Elfrida Skrevet 21. februar 2008 #11 Skrevet 21. februar 2008 (endret) Jeg anbefaler de nye spannene med tyrkisk og gresk yoghurt fra Lindahls mejeri som har dukket opp i butikkene de siste månedene. Særlig den tyrkiske er myye mildere på smak en tines matyoghurt, har ca 10 % fett, og er super som erstatning for rømme og creme fraiche. http://www.lindahlsmejeri.com/ Endret 21. februar 2008 av Elfrida
Petroline Skrevet 21. februar 2008 #12 Skrevet 21. februar 2008 Jeg prøvde den nye Sans Creme fraice her om dagen, men hadde ikke helt sansen for den. Kan heller bruke youghurt (matyoghurt). Det får heller våge seg at man bruker den lille slumen creme fraice man skal ha, når man trenger det. Det smaker jo tross alt mye bedre... Noen gleder må man jo ha! Er forøvrig enig mer Elfrida. Youghurten på spann er dritgod!!
Gjest Badiane Skrevet 21. februar 2008 #13 Skrevet 21. februar 2008 Jeg anbefaler de nye spannene med tyrkisk og gresk yoghurt fra Lindahls mejeri som har dukket opp i butikkene de siste månedene. Særlig den tyrkiske er myye mildere på smak en tines matyoghurt, har ca 10 % fett, og er super som erstatning for rømme og creme fraiche. http://www.lindahlsmejeri.com/ Takk for tipset! Den skal jeg prøve.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå