Gjest Gjest Skrevet 20. februar 2008 #1 Skrevet 20. februar 2008 Fint om noen som kan gi meg tilbakemeldinger på dette: Jeg vil utdanne meg til lærer gjennom å ta fag på NTNU. Jeg har funnet tre årsstudium jeg kan tenke meg å ta: nordisk, samfunnskunnskap og kunsthistorie. Ved å bygge på disse tre med PPU vil jeg tro jeg har stor mulighet for å få en fast stilling i grunnskolen? Eller hva tror dere? Noen her som har tatt disse fagene? Noen lærere her som har tips til meg? Er det forresten noen som vet om hvor mye av timene som er obligatoriske på NTNU? Tenkte kanskje å få meg en deltidsjobb ved siden av studiene...
Gjest Gjest_mamma1_* Skrevet 20. februar 2008 #2 Skrevet 20. februar 2008 Fint om noen som kan gi meg tilbakemeldinger på dette: Jeg vil utdanne meg til lærer gjennom å ta fag på NTNU. Jeg har funnet tre årsstudium jeg kan tenke meg å ta: nordisk, samfunnskunnskap og kunsthistorie. Ved å bygge på disse tre med PPU vil jeg tro jeg har stor mulighet for å få en fast stilling i grunnskolen? Eller hva tror dere? Noen her som har tatt disse fagene? Noen lærere her som har tips til meg? Er det forresten noen som vet om hvor mye av timene som er obligatoriske på NTNU? Tenkte kanskje å få meg en deltidsjobb ved siden av studiene... Hei, jeg har også tatt fag og PPU, jeg har engelsk og nordisk. Jeg har fortsatt ikke fast jobb, men jeg bor i en kommune med lærerskole, så det er veldig mange av oss... Jeg ville anbefalt deg å ta mellomfag i ett av fagene dine, da får du enklere jobb. Du kan heller ikke jobbe noe særlig på barneskolen med PPU, det er vel fra 5.klasse og ut grunnskolen du sikter deg inn på da. Tar du mellomfag kan du jobbe både på ungdomsskolen og vgs. Nordisk er et fag som veldig mange har, det er et tungt fag å ha, i og med at det har lite leseplikt i forhold til hvor stort faget er. Men det er kjekt.
*Tausa* Skrevet 20. februar 2008 #3 Skrevet 20. februar 2008 Jeg jobber ikke som lærer selv og kan derfor ikke si stort om fagsammensetningen. Men jeg innbiller meg at det iallfall er/blir et skrikende behov for norsklærere. Når det gjelder muligheter for ekstrajobb ved siden av studiene, vil dette neppe være særlig problematisk, iallfall ikke på årsstudiene. Men du må selvsagt ha overskuddet til det, og ikke droppe lesingen, selv om du er sliten etter jobb. Det er lite som er obligatorisk. Jeg har ikke opplevd obligatoriske forelesninger, men enkelte innleveringer/semesterprøver må gjennomføres. På PPU er det derimot mye som er obligatorisk, og det kreves 50 eller 80 prosent oppmøte på enkelte forelesninger/seminarer for å få året godkjent. (Noen av disse var på ettermiddags-/kveldstid da jeg tok PPU, men jeg er usikker på om det er slik nå.) I tillegg kommer innleveringer, prosjekter og praksis. Dette året kreves altså en fleksibel jobb, eller en kvelds- og helgejobb. Selv hadde jeg neppe orket å jobbe det året jeg tok PPU, for da stod jeg åpent til å takke ja til alle vikartimer (på praksisskolene) jeg kunne få. Men flere av mine medstudenter jobbet og klarte seg bra, så det er ikke umulig.
Gjest Gjest Skrevet 21. februar 2008 #4 Skrevet 21. februar 2008 Hei, jeg har også tatt fag og PPU, jeg har engelsk og nordisk. Jeg har fortsatt ikke fast jobb, men jeg bor i en kommune med lærerskole, så det er veldig mange av oss... Jeg ville anbefalt deg å ta mellomfag i ett av fagene dine, da får du enklere jobb. Du kan heller ikke jobbe noe særlig på barneskolen med PPU, det er vel fra 5.klasse og ut grunnskolen du sikter deg inn på da. Tar du mellomfag kan du jobbe både på ungdomsskolen og vgs. Nordisk er et fag som veldig mange har, det er et tungt fag å ha, i og med at det har lite leseplikt i forhold til hvor stort faget er. Men det er kjekt. Jeg må bare ha ting litt klart: grunnfag er det 1 år, mellomfag 2...? Hvordan er dette lagt opp? Er litt grønn på dette jeg...
*Tausa* Skrevet 21. februar 2008 #5 Skrevet 21. februar 2008 Jeg må bare ha ting litt klart: grunnfag er det 1 år, mellomfag 2...? Hvordan er dette lagt opp? Er litt grønn på dette jeg... "Grunnfag" heter i dag basis og "mellomfag" fordypning, om jeg ikke tar helt feil. Det tidligere grunnfaget varte et år, mellomfaget var ett semesters påbygging på grunnfaget - altså grunnfag + mellomfag i et fag var tre semester. Jeg tror det fremdeles er tre semester for å ta fordypning (på bachelornivå) i et fag. Dårlig forklart og formulert, men kanskje du ble klokere?
Lilleba Skrevet 21. februar 2008 #6 Skrevet 21. februar 2008 Nordisk og samfunnskunnskap er en ganske vanlig kombinasjon i skoleverket blant universitetsutdannede lærere, så etterspørselen etter den typen er ikke blant de heftigste. Men bevares, du vil sikkert få jobb likevel (spesielt når alle de "gamle" universitetsutdannede lærerne snart går av...). Men hva med å ta et tredje fag som er mer relevant i skoleverket enn kunsthistorie? Da stiller du mye sterkere, for med tre skolefag blir du mye mer anvendelig.
Gjest Gjest_mamma1_* Skrevet 22. februar 2008 #7 Skrevet 22. februar 2008 Ja, grunnfag heter nå årsstudium og mellomfag heter fordypning. Et årsstudium tar to semester (et år) (60 studiepoeng) og et fordypningskurs tar ett semester (halvt år) Etter dette kan du ta en mastergrad som tar to år (120 studiepoeng) Det er som regel ikke mye obligatorisk oppmøte på årsstudiene og fordypningskursene. På PPU derimot så er det mye obligatorisk. For å komme inn på PPu er minst 180 beståtte studiepoeng. Ettersom jeg har forstått vil de fleste også kreve at du har to undervisningsfag. Da kan du ta foreksempel nordisk årsstudium og fordypning (1,5 år) og samfunnskunnskap årsstudium (1 år) Da har du 150 studiepoeng. Da mangler du 30 studiepoeng for å komme inn. De fleste steder er det vanskelig å komme inn på PPU på grunn av stor søkermasse, så å ta noen ekstra studiepoeng er veldig positivt.
Gjest Gjest_mamma1_* Skrevet 22. februar 2008 #8 Skrevet 22. februar 2008 Hadde også ville gjort som Lilleba oppe her sier, ta et ekstra undervisningsfag. Er du flink i matte eller naturfag er dette gull verdt. Da er det mye enklere å få jobb. Som sagt er det veldig mange som har nordisk og samfunnskunnskap, så det er ikke enkelt å få jobb med dette. Kunne du tenke deg å lære spansk, er det også et veldig greit fag å kunne undervise i.
Frey Skrevet 22. februar 2008 #9 Skrevet 22. februar 2008 Ta norsk og matte, evt engelsk og spansk. Disse fire fagene gir deg jobb. Kunsthistorie er det omtrent ikke undervisning i, i alle fall ikke i barneskolen. Det er mer hensiktsmessig der med et praktisk formgivingsfag. Samfunnsfag er det veldig mange som tar så det er ikke det enkleste faget å få jobb med.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå