knudz3n Skrevet 18. februar 2008 #1 Skrevet 18. februar 2008 hva er lav gi og høy gi? hvor går tall skillet?
Kptpower Skrevet 18. februar 2008 #2 Skrevet 18. februar 2008 hva er lav gi og høy gi? hvor går tall skillet? Fredrik Paulin : Glykemisk Index GI er et mål på hvordan blodsukker forandres etter måltidene. Det påvirker ikke bare fettforbrenningen men også utholdenhet og helse. Riktig GI forebygger sykdom og overvekt og stimulerer fettforbrenningen. Gal GI demper den. Øker fettlagringen og gir deg dårligere form Hvis du har en Gi tabell er Langsomme karbohydrater Opptil 40 (druesukker) og 70 (hvott brød) Middels raske 40-60 (d) eller 70-90 hvitt brød Raske over 60 (d) eller over 90 (hb) Vanskelig å skjønne prinsippet hvis du ikke kan noe om dette.
Gjest Bolledeig Skrevet 18. februar 2008 #3 Skrevet 18. februar 2008 GI er et utdatert prinsipp. - GI dekker ikke insulinrespons på melkeprodukter, som er stor - GI gir ingen indikator på hvor mettet man blir (man blir ganske mett av gulrot, med høy GI, så man klarer seg med mindre for å bli mett.) Det gjør også at enkelte luker ut ellers svært nyttige matvarer. - GI-tall varierer utrolig mye fra tabell til tabell - GI-verdien til f.eks en middagstallerken vil ikke gjenspeile GI til ingrediensene. Protein, fett, sitron påvirker GI. Mao. et ganske håpløst prinsipp. Eventuelt se på glykemisk balanse, som er et bedre virkemiddel.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå