Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

hva er lav gi og høy gi? hvor går tall skillet?

Videoannonse
Annonse
Skrevet
hva er lav gi og høy gi? hvor går tall skillet?

Fredrik Paulin :

Glykemisk Index GI er et mål på hvordan blodsukker forandres etter måltidene. Det påvirker ikke bare fettforbrenningen men også utholdenhet og helse. Riktig GI forebygger sykdom og overvekt og stimulerer fettforbrenningen. Gal GI demper den. Øker fettlagringen og gir deg dårligere form

Hvis du har en Gi tabell er

Langsomme karbohydrater Opptil 40 (druesukker) og 70 (hvott brød)

Middels raske 40-60 (d) eller 70-90 hvitt brød

Raske over 60 (d) eller over 90 (hb)

Vanskelig å skjønne prinsippet hvis du ikke kan noe om dette.

Gjest Bolledeig
Skrevet

GI er et utdatert prinsipp.

- GI dekker ikke insulinrespons på melkeprodukter, som er stor

- GI gir ingen indikator på hvor mettet man blir (man blir ganske mett av gulrot, med høy GI, så man klarer seg med mindre for å bli mett.) Det gjør også at enkelte luker ut ellers svært nyttige matvarer.

- GI-tall varierer utrolig mye fra tabell til tabell

- GI-verdien til f.eks en middagstallerken vil ikke gjenspeile GI til ingrediensene. Protein, fett, sitron påvirker GI.

Mao. et ganske håpløst prinsipp. Eventuelt se på glykemisk balanse, som er et bedre virkemiddel.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...