DDuck Skrevet 18. februar 2008 #1 Skrevet 18. februar 2008 Jeg er ikke noe sånn kjempeflink å lage suppe... eneste jeg kan er vel toro tomatsuppe , så nå er jeg på jakt etter suppe oppskrifter slik at jeg kan lage litt hjemme selv Er vel i hovedsak ute etter potetsuppe, blomkålsuppe, kyllingsuppe og spinatsuppe, men alle oppskrifter tas i mot med takk
MarianneE Skrevet 18. februar 2008 #2 Skrevet 18. februar 2008 Jeg lager Steinsuppe, altså etter "ta det du har" prinsippet. Poteter, gulrot, selleri, paprika, løk, buljong, pølser.... liker suppe, jeg.
*Enigma* Skrevet 18. februar 2008 #3 Skrevet 18. februar 2008 Kremet blomkålsuppe med krutonger 4-6 porsjoner 1 blomkålhode 1½ l grønnsakbuljong 2 dl fløte salt og hvit pepper hakket persille Krydderurt-krutonger: 4 skiver lyst brød 50 g smør 3 ss hakkede krydderurter (f.eks. persille og purreløk) Blomkålhodet deles i mindre buketter og skylles godt. Koker ca. 10 min. i buljongen. Tas fra varmen og kjøres i mikser/blender . Jevn suppen med fløten og kok opp ca. 2 min. Tilsett hakket persille og smak til med salt og hvit pepper. Krydderurte-krutonger: Skjær av skorpen og skjær brødet i terninger. Stekes gyldne i smør tilsatt de hakkede krydderurtene. Hjemmelaget blomkålsuppe 1 blomkål 1 stor gulrot 1 purre 2 stilker selleri 4 stilker kruspersille 1 liter kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong) salt og pepper 40 g smør/margarin 25 g hvetemel 2 eggeplommer 1 ½ dl fløte bacon Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele. Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften under kraftig omrøring. Legg i blomkål-bukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner. Suppen skal ikke koke etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes til litt under kokepunktet. Server blomkål-suppe med et dryss av sprøstekte baconterninger oppå og brød/rundstykker. Italiensk kyllingsuppe 4 porsjoner Ingredienser 1 ss olje 1 stk. løk 2 båt presset hvitløk 1 l kyllingkraft eller hønsebuljong 5 dl tomatjuice , evt. hermetiske tomater ½ stk. rød paprika i terninger 1 stk. grønn squash i terninger 1 boks hermetiske røde bønner ½ boks hermetiske maiskorn salt og pepper ca. 200 g strimlet kyllingfilet Fremgangsmåte Fres løk og hvitløk mør og blank i olje. Hell på kyllingkraft og tomatjus og kok opp. Tilsett paprika og squash. Kok ca. 5 minutter. Tilsett bønner, maiskorn og kyllingkjøtt. La alt bli mørt og varmt. Smak til med salt og pepper. Kyllingsuppe med eple 4 porsjoner 3 kyllingfileter 1 eple 1 gul løk 2 ss smør 1 ss karri 2 bokser tomater , hakkede 2 dl vann 3 dl matfløte 2 terninger grønnsaksbuljong 1 ts sukker salt og pepper 1 pose frosne bønner litt klippet grønt Tid: ca. 20 minutter Litt klippet ”grønt” Del kyllingen i biter, skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken. Smelt smøret i en kjele, fres alt i smøret og tilsett karri, vann, buljongterningene og matfløten. La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 - 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Dryss hakket persille over rett før servering. Kyllingsuppe 1 løk 2 fedd hvitløk 1 stilk stangselleri 2 ts karri 12 dl hønsebuljong (evt vann + terning) 2-3 poteter (avhengig av størrelsen) i terninger 1 grønn paprika 1 rød paprika 1 surt eple Noen broccolibuketter 2 dl kremfløte Saften av en halv sitron 2 kyllingbryst i biter Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Surr det mykt i smør eller olje. Tilsett karripulveret og fres det litt sammen med løken. Hell over hønsebuljongen og kok opp. La det hele småkoke. Skrell og skjær opp potetene. Ha i gryten. Stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekte, sett til side. Skjær grønnsakene i små biter. Ha de i kjelen når potetene er nesten helt ferdige. Tilsett så fløte og sitronsaft. Kok opp. Smak til med salt og pepper. Ha kyllingbitene i suppa og server. Server med godt brød Kyllingsuppe 1 l hønsebuljong 300 gram kyllingfilet i biter 1 dl basmatiris 3 ts sterk rød currypasta 1 finhakket chili pepper 1 finhakket paprika 1 stor finhakket løk 1 dl matfløte Tomater og frisk persille som garnityr. Kok opp hønsebuljongen og ha i ris og kylling, la småkoke i ca 15 min, tilsett de øvrige ingrediender og la koke 10 min til- ha i fløten rett før servering. Server i en dyp suppebolle med finhakkede tomater og persille. God brød hører med gjerne nanbrød. Potet- og purreløksuppe. Ingredienser: 200 g poteter 1 purreløk 50 g meierismør 4 dl melk 2 dl matfløte 1 kyllingbryst eller annet kyllingkjøtt 2 dl kyllingkraft/buljong Salt og pepper Fremgangsmåte: Grønnsaker kuttes i treninger og freses litt i smør i gryte. Hell væsken over, og kok i ca. 25 minutter. Hell alt over i en blender og kjøres til du får en jevn suppe. Sil og tilsett smør. Smak til med salt og pepper. Del kyllingkjøttet i store biter og legg det i suppen ved servering. Potetsuppe med chorizopølse 4 sjalottløk 1 hvitløksfedd 1 liten purre 300 gram melne poteter 1,2 liter kyllingkraft/vann med buljong 1,5 dl creme fraiche 200 gram chorizo eller annen spekepølse i tynne skiver Hakk sjalottløk og hvitløk smått. Skjær purre i ringer og potetene i terninger. Stek løk/hvitløk mykt i gryte, og tilsett purre og potet. Hell over kraften og kok i 5-10 minutter til potetene er møre. Tilsett creme fraiche og kjør i blender til suppen er jevn. Stek chorizo eller spekepølsen i stekeovn til fettet smelter og pølseskivene begynner å bli sprø. Server potetsuppen i varme boller med et dryss av frisk timian og spekepølseskiver som legges i rett før servering.
NullHull Skrevet 18. februar 2008 #4 Skrevet 18. februar 2008 Spinatsuppe (til ca 3 pers) 400 g fryst spinat 1,5 dl fløte 1 medium stor løk 2 terninger med grønnsaksbuljong Ca 3 spiseskjeer med hvetemel 3 egg 2 spiseskjeer med margarin Krydres med salt og pepper ---- Hakk løken i små biter Hardkok egget Dersom du bruker en blokk med spinat må den tines. ---- Smelt smøret i en kjele og la løken steke til den blir gylden Tilsett 2 dl vann og rør ut buljongterningene Tilsett spinaten Lag en jevning av melet og tilsett denne i suppen Når spinaten har smeltet har du i ytterligere 8 desiliter med vann La suppen koke opp på middels varme, la den så småputre i ca 5 minutter Tilsett fløten og ta så kjelen av platen, rør ut og la den stå et par minutter Tilsett hardkokt egg, krydre lett med salt og pepper og suppen er klar til servering
Gjest Gjest Skrevet 18. februar 2008 #6 Skrevet 18. februar 2008 Jeg lagde spinatsuppe i dag ca etter NullHulls oppskrift, men med frisk spinat som jeg vasket, tok bort stilker og hakket før jeg lot den synke sammen i smøret løken ble stekt i (brukte altså smør og ikke margarin). Kokte 15-20 minutter. Suppa ble veldig god, frisk spinat gir mer smak og tekstur enn frossen, synes jeg, ulempen er at den har kort holdbarhet så man liksom MÅ bruke den opp innen få dager. Minestronesuppe er forresten godt, kan varieres masse, men her er en oppskrift: http://www.nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/5465692.html
Gjest Gjest Skrevet 18. februar 2008 #7 Skrevet 18. februar 2008 Husk at mange hjemmelagede supper smaker best med et par soiseskjeer med kald matyoghurt i. Lite fett og nokså sunt. Det komplementerer smaken.
Fortunatus Skrevet 7. september 2008 #9 Skrevet 7. september 2008 fin tråd Kanskje prøve på supper.. disse oppskriftene så jo veldig billige ut også Men har hørt det er mye salt i slike ferdigsupper, så lurte på om noen visste en oppskrift på tomatsuppe?
Gjest Gjest Skrevet 7. september 2008 #10 Skrevet 7. september 2008 Jeg lagde spinatsuppe i dag ca etter NullHulls oppskrift, men med frisk spinat som jeg vasket, tok bort stilker og hakket før jeg lot den synke sammen i smøret løken ble stekt i (brukte altså smør og ikke margarin). Kokte 15-20 minutter. Suppa ble veldig god, frisk spinat gir mer smak og tekstur enn frossen, synes jeg, ulempen er at den har kort holdbarhet så man liksom MÅ bruke den opp innen få dager. Minestronesuppe er forresten godt, kan varieres masse, men her er en oppskrift: http://www.nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/5465692.html Har merket at alle sier at fersk spinat har så kort holdbarhet, men merket ikke noe til det før jeg kjøpte fersk spinat i en vanlig matbutikk. den " død" 2 dager etter. Jeg kjøper slike ting normalt i en innvandrerbutikk ikke langt fra jobb og den holder veldig bra... hvorfor er det så stor forskjell??? Noen som vet
-Butterfly- Skrevet 7. september 2008 #11 Skrevet 7. september 2008 kjempegod kyllingsuppe:(4porsjoner) 4 kyllingfileter i biter 1 eple 1 løk 2ss margarin 1ss karry 2 bokser hakkete tomater 5dl vann 1dl fløte 2 terninger grønnsaksbuljong 1 ts sukker kjøtt, eple og løk freses lett i margarinen. tilsett det andre etterhvert og la koke i 5-10 min (men blir enda bedre av å trekke litt lenger...)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå