Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg elsker pasta carbonara! Det er noe jeg ofte bestiller når vi er ute og spiser.

Nå kan jeg tenke meg å prøve å lage det hjemme selv.

Er det noen som har en god oppskrift?

Prøvde med sånn ferdigpose med carbonara-saus og skinkebiter, men det ble så tamt på smak.. det ble rett og slett kjedelig og ikke ordentlig carbonara... :sukk:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ikke rart at den du kjøpte ikke smakte carbonara! Den er bare en av altfor mange norske halvfabrikata/ferdigretter som ikke engang har et fjernt slektskap med navnet produsenten bruker.

Her er en link til en ekte carbonara:

http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/12/17/452434.html

(oppskriften står litt nede på siden).

Skrevet
Ikke rart at den du kjøpte ikke smakte carbonara! Den er bare en av altfor mange norske halvfabrikata/ferdigretter som ikke engang har et fjernt slektskap med navnet produsenten bruker.

Her er en link til en ekte carbonara:

http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/12/17/452434.html

(oppskriften står litt nede på siden).

Takk! Denne må jeg prøve en dag!! :jepp: Høres veldig godt ut! Og ikke minst lettvint!

Skrevet

Noen flere oppskrifter på Pasta Carbonara?

Gjest Badiane
Skrevet (endret)

Jeg pleier å brune baconterninger i pannen, og koke spaghetti. Imens visper jeg sammen 1 eggeplomme pr. person, en dæsj fløte (ca. 1/2 dl pr eggeplomme?) og litt salt. Når spaghettien er ferdigkokt heller jeg av vannet, har den oppi stekepannen sammen med baconet og blander godt. Deretter tar jeg pannen av platen (viktig at bacon og spaghetti ikke har for høy temperatur, da vil nemlig eggene koagulere), rører inn eggeplomme/fløteblandingen, og kverner over en masse svart pepper. :spise:

Endret av Badiane
Skrevet

Jeg slår bittelitt hvitvin over baconet når det er stekt. Synes litt syre gjør seg i en så fet rett. Og bruker en del hakket persille. Ellers omtrent som Badiane.

Skrevet

Takker for de gode tipsene! Er spent på resultatet!! :jepp:

Skrevet (endret)

Her er en oppskrift på Pasta carbonara jeg er veldig fornøyd med. Den har vi hatt noen ganger nå. Men det lønner seg og bruke ferdig oppskjært bacon man får kjøpt i skiver/strimler vakumpakket. Koster litt mer, men det er faktisk bedre smak.

4 pers.

250 gram tagliatelle

250 gram bacon

2-3 hvitløksfedd eller 1/4 av de hele hvitløkene uten fedd.

2,5 dl fløte

svart pepper

Tagliatelle kokes, skyll den i kaldt vann når den er ferdig, da klistrer den ikke sammen så lett. Stek bacon. Siste tiden stekes oppskjært hvitløk med. Fløten kokes litt opp. Ha alt det andre oppi fløten og rør det sammen. krydre med pepper, smak deg frem, men ikke vær redd for å bruk den. Når væsken er kokt inn er det klart for servering. Server med parmesan, og gjerne litt loff.

Endret av Tirilltunge

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...