Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har oppskrift på en god Daimkake?

Jeg spiste det i bryllup for en tid til bake og det var kjempe godt. Samboer har bursta i dag så jeg tenkte jeg skulle overaske ham.....

Videoannonse
Annonse
Gjest Anonymous
Skrevet

Hvis jeg ikke tar helt feil så er vel daimkake og iskake det samme?

Her er oppskriften:

Bunn

3 eggehviter

2 dl melis

2 dl malte mandler

Fyll

5 dl fløte

150 gr melis

3 eggeplommer

2 ss kaffe/likør

2 stk daim.

Pisk eggehviter stive, tilsett melis og pisk litt til.

Rør forsiktig inn malte mandler.

Stek i smurt form (22-24cm). 180° C i 30-35 min.

Pisk fløten til krem.

Pisk melis og eggplommene luftig.

Tilsett kaffe og bland i kremen.

Hakk sjokoladen og bland den i kremen.

Hell kremen over den avkjølte mandlebunnen.

Dypfrys kaken i formen.

Pynt kaken med hakket daim før servering.

Jeg synes denne kaka er kjempegod og anbefales på det sterkeste!!

Her er også noen oppskrifter på daimkaker jeg fant på nett:

http://www.anis.no/arkivkort/289.asp

http://home.online.no/~hgjam/kaker.html

http://www.krem.no/innsendte.htm#daim_nott

Skrevet

Og et luretriks er å ha gelatin i også... da renner ikke isen utover om kaka blir stående litt. Smaken blir den samme!

:-) anna (som ikke gadd å logge på)

Skrevet

Denne oppskriften heter rett og slett Daimkake, og den blir utrolig god (i hvert fall når samboeren min har tatt seg av den...). Ulempen er at den tar en del tid - men det gjør jo all iskrem:

Bunn:

2 eggehviter

100 gram sukker

1 knivsodd hjortetakksalt

Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk sammen ingrediensene til bunnen. Hell røra på bakepapir, fortrinnsvis i en sirkel på størrelse med kakefatet ditt. Senk ovnstemperaturen til 100 grader i det du setter kaka inn. Stekes i tre timer. Avkjøles i ovnen med døra åpen.

Fyll:

3 dl kremfløte

100 g sukker

2 eggeplommer

hakket Daim

Pisk fløte og sukker til krem. Tilsett egg og Daim. Smør det hele oppå marengsbunnen (som du på dette stadiet bør ha satt på det aktuelle kakefatet). Fryses til fyllet har blitt iskrem. Ta ut av fryseren like før servering.

Nam!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...