brum Skrevet 29. april 2003 #1 Skrevet 29. april 2003 Er det noen som har oppskrift på en god Daimkake? Jeg spiste det i bryllup for en tid til bake og det var kjempe godt. Samboer har bursta i dag så jeg tenkte jeg skulle overaske ham.....
Gjest Anonymous Skrevet 30. april 2003 #2 Skrevet 30. april 2003 Hvis jeg ikke tar helt feil så er vel daimkake og iskake det samme? Her er oppskriften: Bunn 3 eggehviter 2 dl melis 2 dl malte mandler Fyll 5 dl fløte 150 gr melis 3 eggeplommer 2 ss kaffe/likør 2 stk daim. Pisk eggehviter stive, tilsett melis og pisk litt til. Rør forsiktig inn malte mandler. Stek i smurt form (22-24cm). 180° C i 30-35 min. Pisk fløten til krem. Pisk melis og eggplommene luftig. Tilsett kaffe og bland i kremen. Hakk sjokoladen og bland den i kremen. Hell kremen over den avkjølte mandlebunnen. Dypfrys kaken i formen. Pynt kaken med hakket daim før servering. Jeg synes denne kaka er kjempegod og anbefales på det sterkeste!! Her er også noen oppskrifter på daimkaker jeg fant på nett: http://www.anis.no/arkivkort/289.asp http://home.online.no/~hgjam/kaker.html http://www.krem.no/innsendte.htm#daim_nott
:-) anna Skrevet 1. mai 2003 #3 Skrevet 1. mai 2003 Og et luretriks er å ha gelatin i også... da renner ikke isen utover om kaka blir stående litt. Smaken blir den samme! :-) anna (som ikke gadd å logge på)
Ingeborg Skrevet 1. mai 2003 #4 Skrevet 1. mai 2003 Denne oppskriften heter rett og slett Daimkake, og den blir utrolig god (i hvert fall når samboeren min har tatt seg av den...). Ulempen er at den tar en del tid - men det gjør jo all iskrem: Bunn: 2 eggehviter 100 gram sukker 1 knivsodd hjortetakksalt Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk sammen ingrediensene til bunnen. Hell røra på bakepapir, fortrinnsvis i en sirkel på størrelse med kakefatet ditt. Senk ovnstemperaturen til 100 grader i det du setter kaka inn. Stekes i tre timer. Avkjøles i ovnen med døra åpen. Fyll: 3 dl kremfløte 100 g sukker 2 eggeplommer hakket Daim Pisk fløte og sukker til krem. Tilsett egg og Daim. Smør det hele oppå marengsbunnen (som du på dette stadiet bør ha satt på det aktuelle kakefatet). Fryses til fyllet har blitt iskrem. Ta ut av fryseren like før servering. Nam!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå