Gå til innhold

Enkel varmrett til 30 stk


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja, overskriften sier vel sitt. Jeg trenger forslag til en varmrett som ikke krever for mye forberedelser like før servering. Gjestenes alder varierer mellom 4 og 75 år, så det må være noe alle liker. Kom med tips og gjerne oppskrifter også. :spise:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva med viltgryte?

Viltgryte med snøfrisk (4 pors)

Ingredienser:

500 g reinsdyrskav eller finnbiff

2 ss meierismør

150 g sjalottløk

200 g frisk sjampinjong, eller annen skogsopp

ca. 3 dl vann

125 g snøfrisk Naturell, einebær eller Skogsopp

2 dl crème fraîche

1 dl tyttebær

smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte:

Rens løken, skjær soppen i to eller fire og brun den i smøret sammen med reinsdyrskavet. Hell over vann og rør inn osten. La gryten koke i ca. 15 minutter. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper.

Dryss over tyttebær og server gjerne med ris og lettkokt brokkoli.

Skrevet

Tusen takk for svar! Lapskaus ja, at jeg ikke har tenkt på det!

Skrevet

Sodd er en slager her i trøndelag da! :ler:

Skrevet
Sodd er en slager her i trøndelag da! :ler:

ÅJA! Sodd er jo bare kjempegodt!!! Gjerne med ferske rundstykker og smør til :)

Gjest Grafica
Skrevet

Jeg har oppskrift på verdens beste spaghettisaus, mamma sin, si ifra om du er interessert. Den har aldri slått feil når vi har hatt store selskap med blandet alder!

Skrevet
Jeg har oppskrift på verdens beste spaghettisaus, mamma sin, si ifra om du er interessert. Den har aldri slått feil når vi har hatt store selskap med blandet alder!

Ja takk, jeg vil gjerne ha den oppskriften. :)

Gjest Grafica
Skrevet

Oki, jeg dropper innom her seinere når jeg er hjemme, er på skolen nå :)

Skrevet

Baccalao er min favoritt når det er mange gjester----

Gjest Grafica
Skrevet

Skalvise.

Denne oppskriften er for to personer :)

Ingredienser:

1/2 pakke kjøttdeig

1 boks hakkede tomater

1 lite glass tomatpure

1/2-1 gulrot (avhenging av hvor stor den er, og hvor mye du vil ha i)

3 middels sjampinjonger

Oregano

Timian

Basilikum

Salt

Pepper

1/2 sjalottløk

1 hvitløksfedd

Vann

Oppskrift for 2 personer trenger ca 2 liters kjele.

Det er best med ferske urter, men tørkede fungerer også :)

Start med å hive sopp, løk og hvitløk i panna. La det brunes; det gjør ikke noe om soppen ikke er gjennomstekt; den blir ferdig i gryta. Hell det i en kjele. Putt deretter kjøttdeigen i panna og brun den.

Putt kjøttdeigen i kjelen, sammen med tomatpure, hakkede tomater, gulrøtter skjært i små terninger, og krydderurter. Begynn i det små med krydder, salt og pepper, smak heller til etterhvert. Denne oppskriften trenger endel salt, for det bringer frem søtheten i tomatene (ulogisk nok). Blant alt godt sammen. Tilsett litt vann om du vil ha mer væske i. La det putre i en halvtime.

Kan fint lage flere porsjoner over flere dager og fryse ned etterhvert, og så varme opp igjen tidligere den dagen du skal ha gjester. Serveres med spaghetti, og gjerne parmesan drysset over og en salat vedsiden :) Om du får mye rester, kan denne sausen fint varmes opp dagen etter igjen og ;)

Skrevet

Tusen takk Grafica, den skal absolutt testes!

Gjest Grafica
Skrevet

Kos deg ^^ sambo blir helt på knærne hver gang, og jeg har laget den selv og servert til gjester med stor suksess ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...