Gjest Lilleulv Skrevet 1. februar 2008 #1 Skrevet 1. februar 2008 Fikk skikkelig lyst på noe taco-lignende greier i dag som ikke er taco jeg. tortillalefser med grønnsaker og litt sånn? orker ikke kjøttdeig om dagen, er det noen andre muligheter? Vet jo at det finnes mye rart, fajitas, burritos og sånn. har ikke prøvd noen av de. Kun Taco. Noen som har noen bra tips til meg?
venus* Skrevet 1. februar 2008 #3 Skrevet 1. februar 2008 Jeg bruker ofte bankekjøtt skåret opp i små biter. Ellers er jo kylling et alternativ. Kyllingkjøttdeig eventuelt.
Gjest Gjest Skrevet 1. februar 2008 #4 Skrevet 1. februar 2008 En veldig god vegetarvariant: En boks eller to med "salat og grytebønner" (røde kidneybønner) - skyll bønnene, mos dem litt med gaffel i gryten og ha over litt vann, samt tacokrydder. La småkoke en stund til konsistensen er sånn som du vil ha den. Pleier å servere med allslags salatgreier, mais, tomat / rødløk salsa, ost, evt guacamole, rømme...og tacosaus fra glass, om du vil. Mmm.
Malina Skrevet 1. februar 2008 #5 Skrevet 1. februar 2008 Tandoori-kylling, eller kylling med taco krydder er godt i tortillas
Munachimso Skrevet 1. februar 2008 #6 Skrevet 1. februar 2008 (endret) Vi pleier å lage fajitas med kylligfilet Kutt opp kylligfilet og mariner i fajitasmarinade i minst to timer (eller helst over natten). Vi bruker denne (på engelsk, men orker ikke oversette akkurat nå ): 1/4 cup lime juice 1/3 cup water 2 tablespoons olive oil 4 cloves garlic, crushed 2 teaspoons soy sauce 1 teaspoon salt 1/2 teaspoon liquid smoke flavoring 1/2 teaspoon cayenne pepper 1/2 teaspoon ground black pepper Vi har ofte oppi litt koriander og ekstra cayenne Kutt opp rød og grønn paprika i "stenger" og varm de raskt i pannen sammen med løk. Ha oppi marinert kylling og stek til den er gjennomstekt. Server med oppskjært bladsalat, rømme, guacamole og tortillas. Skal det gjøres ordentlig har man stekt ris og bønnestuing ved siden av Server gjerne også tortillachips med salsa til. Endret 1. februar 2008 av Munachimso
Tabris Skrevet 1. februar 2008 #7 Skrevet 1. februar 2008 Det finnes også en vegetarmix til taco, som du koker opp med vann og en boks tomater. Ellers kan du jo bruke taco-lignende ingredienser - bønner, paprika, mais, ananas - og lage en bønnegryte med tortillas til?
Imogen Skrevet 1. februar 2008 #8 Skrevet 1. februar 2008 Denne oppskriften fant jeg her på KG en gang, og har brukt den mange, mange ganger. Kjempegodt! Enchiladas 1 pk tortillalefser (8stk) Kjøttet av 1 grillkylling 1/2 boks rømme 1/2 boks salsa (velg styrke selv) 1 liten boks hermetisk mais Revet ost Evt. jalapeños på glass, eller litt chili, enten fersk eller malt. - Pakk tortillalefsene i al. folie og varm i ovn etter anvisning på pakken - Rør sammen rømme og salsa, deretter mais. - Vend kyllingen forsiktig inn. Smak evt. inn med salt+pepper - Fordel fyllet i de varme tortillalefsene, legg lagvis i ildfast form med "skjøten" ned - Strø revet ost og evt. jalapeños over - Stekes i ovn ved 200gr til alt er gjennomvarmt og osten bobler - ca 15 min Guacamole 2 modne avocado 1 liten rødløk el 3-4 vårløk Litt sitronsaft Salt + pepper Malt koriander 3-4 ss rømme (mengde rømme og krydder må du prøve deg fram med) Med stavmikser/foodprocessor: - Del avocadoen i to, grav ut kjøttet med skje - Del løken i mindre biter - Tilsett litt sitronsaft, ca 1 ss - Kjør til blandingen er jevn - Rør inn rømme, smak til med salt+pepper og malt koriander For hånd: - Mos avocadokjøtt med sitronsaft fint med gaffel - Finhakk løken - Rør inn rømme, smak til med krydder Sett gjerne også fram en skål med tortillachips.
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 2. februar 2008 #9 Skrevet 2. februar 2008 Prøv med phiadelphia ost,kalkunpålegg,salat blad å mango,kjempegodt!!
Gjest Gjest Skrevet 2. februar 2008 #10 Skrevet 2. februar 2008 Pleier av og til å erstatte kjøtt med tacoseasoning ved å blande seasoningen i en boks med tomater + koker litt ris og ha inni. Så putter jeg de fyllte fajitasene (tomatmixen, risen og ønskede grønsaker + litt ost) i ovnen noen minutter med litt ost og krydder på toppen. Neste gang vil jeg prøve den varienten som noen over her nevnte, seasoning på moste kidneybønner.
salemandra Skrevet 4. februar 2008 #11 Skrevet 4. februar 2008 Aubergine tortilla med mynte- og chilli-yoghurt Ingredienser: 4 ss olivenolje 1 middels stor, tynt skåret aubergine 1 liten, håndfull, hakket mynte 1 liten, håndfull, hakket persille 2 ss hakket gressløk 1 grønn chilli, frøene fjernet, tynt skåret 200 dl gresk yoghurt (vanlig yoghurt funker også) 2 ss majones 2 store tortillas 1 agurk, tynt skåret salt og pepper 1 grønn paprika, til garnering Fremgangsmåte: Varm olje og stek auberginen i ca. 5 minutter på hver side til den er gyllen. Tørk av og la den avkjøle. Bland urter og chilli, yoghurt, majones, salt og pepper. Arranger de stekte aubergine-skivene på tortillaene og bre yoghurt-blandingen over. Legg agurkskivene på toppen. Rull sammen tortillaene, dryss paprika over og server.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå