Gjest Gjest Skrevet 28. januar 2008 #1 Skrevet 28. januar 2008 Jeg har forsøkt å lage dette før, men da synes jeg det ble ganske flatt og uten luft. Hos en venninne har jeg spist et som ble skikkelig luftig og godt, men hun har ikke oppskriften lengre. Har noen av dere en god oppskrift på lur? Jeg skal lage en god middag til mannen min i morgen, så jeg setter pris på all hjelp!
Gjest Fisk73 Skrevet 28. januar 2008 #2 Skrevet 28. januar 2008 Jeg har ikke oppskrift på focacciabrød, men prøvde oppskriften til Tine på chiabattabrød som ble svæææært godt!! Mulig focacciabrødet deres er like godt?? Lykke til!!! Jeg har forsøkt å lage dette før, men da synes jeg det ble ganske flatt og uten luft. Hos en venninne har jeg spist et som ble skikkelig luftig og godt, men hun har ikke oppskriften lengre. Har noen av dere en god oppskrift på lur? Jeg skal lage en god middag til mannen min i morgen, så jeg setter pris på all hjelp!
Gjest Gjest Skrevet 29. januar 2008 #3 Skrevet 29. januar 2008 Takk for forslag, det hørtes veldig godt ut Er det noen som har en oppskrift de har prøvd ut?
Gjest _Leela_ Skrevet 29. januar 2008 #4 Skrevet 29. januar 2008 Har ikke oppskrift her, men vårt triks er å ikke ha i for mye mel. Dvs at når jeg sette deigen til heving er den fremdeles ganske seig og klissete. Blir veldig luftig og knallgodt. Har testet dette på pizza og bolledeig også og innser nå at jeg før knadde altfor mye mel inn i deigen slik at den rett og slett ble litt tung.
Gjest nextlife Skrevet 29. januar 2008 #5 Skrevet 29. januar 2008 Har ikke akkurat noen oppskrift, men slik gjør jeg det : 5-6 dl hvetemel 3/4 av en pakke tørrgjær flaksalt, grovmalt pepper, timian 1/2 dl olje (oliven, raps e.l) lunket vann til passe konsistens Bland tørrgjær og krydder i melet(du kan bruke annet krydder, eller la være om du vil) Bland inn olje,- og vann til deigen blir passelig. Jeg har digen ganske løs, men ikke klissete (om du skjønner) La deigen heve ca 30 min. Elt deigen, og trykk den ut til en firkant. Denne oppskriften er ganske liten, og passer til ei ildfast form (lasagneform e. l) La den heve seg godt opp. Jeg stikker hull i deigen, fyller litt olje i disse hullene. Dette gjør jeg når den har hevet litt, men ikke ferdig. Pensle med olje, strø på ønsket krydder, flaksalt samt gjerne oliven, soltørket tomat e.l lignende Stekes i ca 15-20 min ved 200 grader.
Gjest Gjest_pulverheksa_* Skrevet 29. januar 2008 #6 Skrevet 29. januar 2008 Mitt beste tips er å kna deigen skikkelig, minst 10 minutter. Da utvikles glutenet og deigen hever godt og blir luftig. Når du skal bake den ut kna minst mulig på den, bare trykk den lett ut på plate eller i form og la deigen etterheve. Pulverheksa ii
Gjest Elsker foccacia Skrevet 7. november 2009 #7 Skrevet 7. november 2009 Denne oppskriften har jeg brukt flere ganger: Verdens beste foccacia Og den blir alltid like vellykket
cilipili Skrevet 7. november 2009 #8 Skrevet 7. november 2009 Denne oppskriften har jeg brukt flere ganger: Verdens beste foccacia Og den blir alltid like vellykket Har også laget den noen ganger. Den er fantastisk!!! Beste jeg har smakt
Gjest Gjest Skrevet 8. november 2009 #9 Skrevet 8. november 2009 Denne oppskriften har jeg brukt flere ganger: Verdens beste foccacia Og den blir alltid like vellykket Happy.gif Har også laget den noen ganger. Den er fantastisk!!! Beste jeg har smakt Happy.gif Jeg må også gi min stemme til denne oppskriften. Blir veldig bra! Jeg foretrekker en ganske mild olivenolje og elter ikke noe særlig, bare rører den klissete deigen sammen. Tror den smaker like godt for det, men må spises med en gang, evt. fryses.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå