Gjest Pax Skrevet 28. januar 2008 #1 Skrevet 28. januar 2008 - bladene rundt blomkålen kan brukes som kinakål - bladene på stangselleri kan brukes som persille - potetvann kan brukes som buljong osv. Flere forslag?
Tabris Skrevet 28. januar 2008 #2 Skrevet 28. januar 2008 - Tørt brød kan brukes i gratenger, desserter eller som fuglemat.
Gjest Eurydike Skrevet 28. januar 2008 #3 Skrevet 28. januar 2008 -Brokkolistilker kan brukes til pastasaus sammen med ansjos - det er knallgodt! Oppskrift i Jamie Olivers tredje bok (Happy days). -Persillestilker og dillstilker kan brukes i kraft. -Bein og avskjær fra kjøtt og fisk kan brukes til kraftkoking. -Etter at man har kokt kraft på kyllingskrog (dvs kylling der fileter og lår er skåret fra), kan man også rense de kokte kjøttrestene fra bena og bruke dem i suppe, eller til påleggssalat, som jeg gjorde forleden, med hjemmelaget aïoli, karripulver, eple og stangselleri. Det ble kjempegodt! Dessuten ble det faktisk en hel liten skål med pålegg, og dette kjøttet pleier jeg å kaste rett i bosset!
Gjest Badiane Skrevet 28. januar 2008 #4 Skrevet 28. januar 2008 Noe av den beste maten er laget på avskjær og avfall! I tillegg til det som er nevnt: - Andefett og oksefett kan brukes som stekefett - kjempegodt til poteter! - Tomatkjerner, sellerigress, fennikelgress, champignonstilker og purretopper kan brukes i kraft. - Skjell fra krabbe, hummer o.l. gir verdens beste suppe. - Appelsinskall, sitronskall og limeskall (fortrinnsvis fra økologiske frukter) kan tørkes i ovnen på 70 grader i en times tid, og brukes i fiskekraft, i marokkanske gryter, i desserter/kaker og til røyking av fisk og kjøtt. - Tørt hvitt brød kan kjøres i foodprocessor, fryses ned, og brukes som brødrasp til gratenger. - Harde parmesanskalker kan koke med i en suppe - gir kjempegod smak. - Fiskeavskjær og kjøttavskjær kan hakkes opp, tilsettes krydder, og formes til små burgere. - Vann man har kokt/dampet grønnsaker i kan brukes i brøddeig. C-vitaminene i vannet bidrar til å øke heveevnen.
Gjest Eurydike Skrevet 28. januar 2008 #5 Skrevet 28. januar 2008 - Skjell fra krabbe, hummer o.l. gir verdens beste suppe. - inklusive rekeskall! Man kan også koke god ertesuppe eller betasuppe på knoken av oppspist fenalår, spekeskinke o.l.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå