Gjest pirjo Skrevet 25. januar 2008 #1 Skrevet 25. januar 2008 (endret) Tenkte å utvide horisonten litt utover Findus fiskegrateng, men er dessverre ingen mesterkokk for å si det pent. Har noen av dere tips om enkle og gode fiskemiddager som helst ikke tar så veldig lang tid å lage? Og som barn liker også... Endret 25. januar 2008 av pirjo
Kristin Skrevet 25. januar 2008 #2 Skrevet 25. januar 2008 Her er det populært med "ubåt på seng" Den er rask og enkel og lage, men tar litt tid i ovnen..Skiv opp poteter og løk i en ildfast form. Legg en frossen seifiletpakke oppå. Hell over en boks hakket tomat tilsett salt, pepper og chilli. stekes i 50-60 min 200 grader
Gjest StoreSky Skrevet 26. januar 2008 #3 Skrevet 26. januar 2008 2 bokser med tomat fisk løk/purreløk valgfrie grønnsaker (aubergine, squash feks) ev. svarte oliven Surr løk og grønnsaker, ha i tomat, la litt vann fordampe. Ha i fisk -trekk til fisken er ferdig. Ha ris, hvitløks baguetter, eller slikt til. Ellers er min favoritt kolje med eggesmør.
Gjest Eurydike Skrevet 26. januar 2008 #4 Skrevet 26. januar 2008 Fisk i form: Ha litt olivenolje i ildfast form, legg i fiskestykker (500 g er nok til to, og fyller en vanlig ildfast glassform), Salte og pepre. Hell over fløte (1-1,5 dl) og presset saft av ¼ sitron. Ha så over finhakket vårløk, hvitløk og bladpersille, og dekk alt med hakkede friske tomater (gjerne klasetomater) og mozzarella, eller annen reven ost. Stek ved 225 grader i 20 min for fersk filet. Godt med ris til, feks basmatiris kokt sammen med litt surret løk og 1 ts gurkemeie. Ellers er fiskekaker både lette å like og å lage - hvis du har en foodprocessor. For en ekstra rask middag kan de feks serveres i pitabrød med grønn salat, tomat, agurk etc og rømmedressing. Mine fiskekaker 500 g fersk filet av hyse, lyr eller sei (jeg pleier å blande 50/50 sei og lyr) 2 ts salt revet muskat nymalt pepper 1/4 grovhakket løk gressløk (kan sløyfes) 1 toppet ss potetmel 2 dl melk, evt med en skvett fløte i Kjør fisk, krydder og løk i foodprocessor til massen er seig. Tilsett potetmel og kjør litt til. Spe sakte med melk mens maskinen går. Legges med skje i panne og stekes i olje, oppskriften gir ca. 7 store fiskekaker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå