Gjest Gjest Skrevet 6. februar 2008 #2 Skrevet 6. februar 2008 Eg har en veldig god oppskrift eg vil dele. Du trenger: 2 blomkål hoder 2 pakker kjøttdeig 1 boks kokte kikererter 1 stor løk 4-6 fedd hvitløk saften av en sitron 4 dl sesam creme (kjøpes på innvandrer butikker) salt og pepper 1. Del blomkålen i buketter (store bukketer) Steik den i frityr til den er gylden brun på 180 grader. (Eller i olje i ei tjukkbunna gryte) La tørke av på kjøkken papir. 2. Fres løk og hvitløk i ei stor gryte, til den er myk og blank. Tilsett kjøttdeigen og steik videre til den er brun. 3. Ha blomkålen og kikerertene oppi kjøttblandinga. 4. Ha sesam creme i en bolle, tilsett 1liter varmt vann fra springen og rør til det er oppløyst. Bland i sitron saften. 5. Hel sesam blandinga oppi gryta med kjøtt. La koke i ca 30-45 min. Smak til med salt og pepper. Vist du ønsker den litt sterk kan du steike en grønn chilli sammen med løken. Serveres med ris kokt i kylling buljong.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå