Joplaya Skrevet 24. april 2003 #1 Del Skrevet 24. april 2003 Min søster sa til meg at ruskefat er et bergens ord. I en bergensk ordbok hun hadde kjøpt sto det ikke engang et tilsvarende oversettelsesord, men en forklaring. Ruskefat er altså et fat ekstra man har på bordet til potetskall, benrester o.l. Så lurer jeg på: hva kalles det i andre steder i landet? For det brukes vel andre steder i landet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Starya Skrevet 24. april 2003 #2 Del Skrevet 24. april 2003 Maskasjett= en asjett til å ha masket på. Mask= potetskrell og denslags. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gurimalla Skrevet 24. april 2003 #3 Del Skrevet 24. april 2003 Skrothans Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Liten Skrevet 24. april 2003 #4 Del Skrevet 24. april 2003 på haugesundsk: slagg(a)plett! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 24. april 2003 #5 Del Skrevet 24. april 2003 Klingende nordnorsk: raskfat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Chica Skrevet 24. april 2003 #6 Del Skrevet 24. april 2003 Familien min bruker ordet "ruskfat", alle kommer fra Trondheim... Så det er vel ikke bare et bergensk uttrykk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 24. april 2003 #7 Del Skrevet 24. april 2003 "bentallerken" - til kotelettbein og sånn. Også til potetskrell selvsagt - men altså "bentallerken" Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bridget Skrevet 24. april 2003 #8 Del Skrevet 24. april 2003 på haugesundsk: slagg(a)plett! - den brukes om dere får vann i munnen mens dere venter på deserten?!? ÆSJ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
@lfa Skrevet 24. april 2003 #9 Del Skrevet 24. april 2003 Jeg kaller det rusk-tallik. Tallik = tallerken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Liten Skrevet 24. april 2003 #10 Del Skrevet 24. april 2003 he he.... slagg=rusk og plett= tallerken. Mulig dette egentlig er et sjømannsuttrykk, men der vest i havet går det ut på ett! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Litago Skrevet 24. april 2003 #11 Del Skrevet 24. april 2003 Jeg kaller det bare for en asjett til skrellet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 24. april 2003 #12 Del Skrevet 24. april 2003 Jeg er fra Nord-Norge og sier skrellskål. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Crazee Skrevet 24. april 2003 #13 Del Skrevet 24. april 2003 Næh, seier då ruskefat, eg òg. Eller rusketallerken, om eg har god tid. Og eg e' frå Stord. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Midnattsol Skrevet 24. april 2003 #14 Del Skrevet 24. april 2003 Jeg er fra Nord-Norge og sier raskfat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisle Skrevet 24. april 2003 #15 Del Skrevet 24. april 2003 på sunnmøre sier vi også ruskefat!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Labella Skrevet 24. april 2003 #16 Del Skrevet 24. april 2003 Jeg kaller det bare "noe å ha skallet på" (bytter eventuelt ut "skallet" med "beina", "skinnet" eller hva det nå måtte være...) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Joplaya Skrevet 25. april 2003 Forfatter #17 Del Skrevet 25. april 2003 Eller rusketallerken, om eg har god tid. Er det luksusordet det da kanskje? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 25. april 2003 #18 Del Skrevet 25. april 2003 Klingende nordnorsk: raskfat Eller det like klingende "skreillfat". :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Starya Skrevet 25. april 2003 #19 Del Skrevet 25. april 2003 Hm, jeg jeg den eneste fra nord som bruker maskasjett? Familieuttrykk, kanskje? 8) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lykkeliten Skrevet 25. april 2003 #20 Del Skrevet 25. april 2003 Jeg har alltid sagt raskefat, tror det er noe jeg har lært av besteforeldrene mine som bor i Sandefjord... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå