Gå til innhold

Ruskefat


Joplaya

Anbefalte innlegg

Min søster sa til meg at ruskefat er et bergens ord. I en bergensk ordbok hun hadde kjøpt sto det ikke engang et tilsvarende oversettelsesord, men en forklaring.

Ruskefat er altså et fat ekstra man har på bordet til potetskall, benrester o.l.

Så lurer jeg på: hva kalles det i andre steder i landet? For det brukes vel andre steder i landet? :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Familien min bruker ordet "ruskfat", alle kommer fra Trondheim... Så det er vel ikke bare et bergensk uttrykk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

"bentallerken" - til kotelettbein og sånn. Også til potetskrell selvsagt - men altså "bentallerken"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

på haugesundsk: slagg(a)plett! :ler:

- den brukes om dere får vann i munnen mens dere venter på deserten?!? ÆSJ! :hoho:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

he he.... slagg=rusk og plett= tallerken. Mulig dette egentlig er et sjømannsuttrykk, men der vest i havet går det ut på ett! :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Næh, seier då ruskefat, eg òg. Eller rusketallerken, om eg har god tid.

Og eg e' frå Stord.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kaller det bare "noe å ha skallet på" :roll:

(bytter eventuelt ut "skallet" med "beina", "skinnet" eller hva det nå måtte være...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har alltid sagt raskefat, tror det er noe jeg har lært av besteforeldrene mine som bor i Sandefjord...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...