Gjest Gjest Skrevet 15. januar 2008 #1 Skrevet 15. januar 2008 Jeg skal lage irish stew i morgen, men ser det finnes ulike måter å gjøre det på. De store spørsmålet for meg er om jeg skal koke med grønnsakene (gulrot, potet, sellerirot, løk, kål) hele tiden, dvs ca 1 1/2 t, eller koke kjøttet først og ha oppi grønnsakene en halvtimes tid til slutt... Noen som har lagd dette og vil anbefale meg en måte å gjøre det på? (evt ender jeg med å lage makedonsk "fårikål" i stedet...)
Gjest Pet Skrevet 15. januar 2008 #2 Skrevet 15. januar 2008 Det er vanlig å koke grønnsakene med hele tiden. Jeg har spist det i Irland og det smakte skikkelig ihjelkokt. Jeg ville heller hatt i grønnsakene senere.
Gjest Gjest Skrevet 15. januar 2008 #3 Skrevet 15. januar 2008 Takk for svar Det bekrefter vel det jeg tenkte, at det hørtes ut som vel lang koketid... Kanskje det blir bedre om man putter gryta i ovnen med mindre væske, evt, sånn som denne? Ellers skal jeg prøve meg på å ha i grønnsakene etter hvert.
Gjest Pet Skrevet 15. januar 2008 #4 Skrevet 15. januar 2008 Kanskje det blir bedre om man putter gryta i ovnen med mindre væske, evt, sånn som denne? Den så god ut! Sikkert mye bedre enn irish stew.
Gjest Gjest Skrevet 16. januar 2008 #5 Skrevet 16. januar 2008 Jeg endte med å lage pecheno jagne so zelka sånn ca etter oppskriften i linken (men med mer løk, litt mindre kål og to lange røde chili ca uten frø), og kan fortelle at det ble nydelig En sterk og mindre bløt versjon av fårikål, på en måte. Man kan justere mengden chili avhengig av hvor sterk man ønsker den selvsagt, og jeg kokte ikke ekstra poteter ved siden av, men det hadde kanskje vært lurt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå